A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Про хід проведення ремонтних робіт та підготовку до нового опалювального сезону 2017-2018 років говорили на апаратній нараді

Дата: 24.07.2017 10:10
Кількість переглядів: 928

Фото без опису

    На щотижневій апаратній нараді було розглянуто 2 основні питання.

    По першому питанню про хід проведення ремонтних робіт та підготовку до нового опалювального сезону 2017-2018 років в закладах соціальної сфери району, про результати подолання наслідків стихії в закладах соціальної сфери району доповіли головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Руслан Кириченко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна, головний лікар Чорнобаївської центральної районної лікарні Тетяна Козлова, заступник головного лікаря комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради» Валентина Пономаренко, начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал, директор Чорнобаївського комунального підприємства теплових мереж Євгеній Самченко.

     – Для забезпечення життєдіяльності району необхідно підготовити 34 багатоповерхові будинки, 97 одиниць об’єктів теплопостачання, 35 закладів освіти, 7 дитячих садочків, 44 заклади охорони здоров’я, а також об’єкти водопостачання та водовідведення  населених пунктів, – повідомив Руслан Кириченко. – Так в районі бюджетними установами та організаціями проводиться постійна робота по заміщенню та скороченню споживання природного газу, все більше об’єктів теплопостачання використовують альтернативні види палива, для виробництва теплової енергії.

    В районі діє «Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв Чорнобаївського району на 2011-2018 роки». Укладено договори з двома кредитно-фінансовими установами: ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ Акціонерний банк «Укргазбанк». В ході реалізації програми в 2017 році по двох банках 124 жителі району отримали кредити на суму близько 2 млн грн, відшкодовано 16,273 тис грн на компенсацію частини відсотків.

    Щодо закладів освіти, то на даний час по підготовці до нового навчального року та опалювального сезону  в даних закладах за рахунок різних джерел фінансування проведено та проводяться  ремонти будівель і приміщень, – говорить Раїса Піддубна. – 17.07.2017 проведено засідання тендерного комітету по проведенню закупівлі вугілля для котелень навчальних закладів, якого планується  закупити марки ГПК (50-200) 1141 т. ГЖКО(25-100) 60 т, та 10 т торф’яних брикетів.    

    Проводиться заготівля та завезення  дров до котелень із твердопаливними котлами.   На даний час вже заготовлено з 780 м куб. по потребі – 549 м. куб.

    За інформацією головного лікаря Чорнобаївської центральної районної лікарні Тетяни Козлової на сьогодні відповідальними особами за підготовку ЦРЛ до роботи в осінньо-зимовий період розроблені організаційно-технічні заходи  з підготовки теплових господарств, приміщень енергетичного господарства до роботи взимку.

    Підходить до завершення робота по здачі в експлуатацію твердопаливних котлів в котельні Іркліївського ОВТП. По ЦРЛ згідно організаційно-технічних заходів необхідно встановити 3 лічильники теплової енергії.

    Як зазначила Світлана Шаповал станом на 20.07.2017 року в закладах культури проведено ремонтні роботи на суму 140 тис грн: замінено вікна в Степівському СБК; проведено поточний ремонт електропроводки в Новожиттівському СБК; замінено двері в Ревбинському СБК; виготовленно проектно-кошторисну документацію для Москаленківського СБК по встановленню модульної котельні та ремонту системи опалення, виготовлено кошторисну документацію для Богодухівського СБК по ремонту ганку, передбачено 52 тис грн, виготовляється кошторисна документація по капітальному ремонту Франківського СБК на встановлення електричного опалення для малого залу, проводяться роботи по корегуванню кошторисної документації для Москаленківського СБК.

    – На виконання заходів по підготовці котелень та теплових мереж до роботи в осінньо-зимовий період 2017-2018 років проведено наступні роботи: ремонт запірної арматури та котельного обладнання на котельнях підприємства, перевірка та поточний ремонт автоматики безпеки на котельнях підприємства, поточний ремонт 2 твердопаливних котлів на котельні по вул. Центральна, 221, поточний ремонт 3 газових котлів на котельні по вул. Гагаріна, 58а, гідравлічне випробування котлів на міцність та щільність на котельнях підприємства, поточний ремонт адміністративного приміщення, перевірку газопроводів на герметичність, - зазначив Євгеній Самченко. – На даний час проводяться роботи по заміні ділянки теплової мережі до житлових будинків по вул.Центральна № 111,113 та 115, а також  ремонт покрівлі котельні по вул. Гагаріна, 58а.

    В процесі підготовки котелень та теплових мереж до роботи в наступному опалювальному було використано станом на 18 липня 2017 року – 147,5 тис грн.     

    Про стан виплати заробітної плати та її рівень на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності інформував присутніх начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський. – Протягом останніх  років в районі спостерігається позитивна динаміки зростання заробітної плати. За оперативними даними за січень-травень 2017 року розмір середньомісячної  заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій району порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 53,1 відсотки і становить  4667 грн.

    До видів економічної діяльності з найвищим рівнем заробітної плати належать: сільське господарство, рибне господарство, промисловість, державне управління, де заробітна плата працівників перевищила середній показник в районі.

    Найнижчий показник середньо районного рівня заробітної плати спостерігається у працівників будівельної галузі та транспорту.

    В порядку контролю про стан  цільового використання коштів місцевих фондів навколишнього середовища по Чорнобаївському району» доповіла начальник  управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, яка зазначила, що для забезпечення   природоохоронних   заходів на 2017 рік в   районі передбачено освоїти кошти екологічного податку в сумі 559,9 тис грн. Станом на 01.07.2017 року селищною та сільськими радами проведено природоохоронні заходи на суму 184.7 тис грн, що становить 42,7 % до запланованих витрат.

    Кошти місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища в районі використовувалися по трьох напрямках: на виконання заходів з озеленення населених пунктів, забезпечення екологічно-безпечного збирання та захоронення твердих побутових відходів, на придбання обладнання для збору побутових відходів.

    На озеленення населених пунктів використано 77,5 тис грн.

    Для забезпечення екологічно-безпечного збирання та захоронення твердих побутових відходів використано 107,2 тис грн.

    По закінченню апаратної наради були дані відповідні доручення та рекомендації.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь