A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді говорили про про заходи щодо забезпечення безпеки та охорони життя людей, запобігання загибелі людей на водних об’єктах району та про проведення медичним закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій

Дата: 06.06.2017 17:14
Кількість переглядів: 811

    На щотижневій апаратній нараді, яка відбулася 6 червня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди було розглянуто 2 основних питання: про заходи щодо забезпечення безпеки та охорони життя людей, запобігання загибелі людей на водних об’єктах району  та про проведення медичним закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій.

    На початку апаратної наради очільник району привітав з професійним святом – Днем журналіста головного редактора загальнополітичної газети Чорнобаївського району Черкаської області «Світлий шлях» Людмилу Ляпкало та головного редактора районного радіомовлення Ларису Пономаренко.

    Сергій Миколайович подякував журналістам району за тісну  плідну співпрацю та побажав  тільки хороших фактів,цікавих нових проектів та влучного журналістського слова.

    По першому питанню  порядку денного наради доповів завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) Вадим Рудянчук, який зазначив, що в 2016 році та протягом 2017 року фактів загибелі людей на водних об'єктах не допущено.

    – 05.05.2017 року на засіданні комісії з питань ТЕБ та НС протокол № 7 розглянуто перелік потенційних місць масового відпочинку людей, які було виявлено та взято на облік розроблено Чорнобаївським районним сектором Управління ДСНС України у Черкаській області, – зауважив Вадим Леонідович, – в результаті вказаних заходів було виявлено, що на території Чорнобаївського району знаходяться 18 місць масового відпочинку людей на воді.

    Роботи з паспортизації місць масового відпочинку людей біля води розпочаті Іркліївською сільською радою. Двома сільськими радами, Крутьківською та Мельниківською визначено місця масового відпочинку людей біля водних об’єктів.

    Сергій Миколайович дав доручення селищній та сільській радам прискорити роботу по визначенню та паспортизації місць масового відпочинку людей біля води, адже від цього залежить збереження життя жителів району.

    По другому питанню щодо проведення медичним закладами району заходів з профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій інформували завідувач районного лабораторного відділення державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» Іван Коренюк та головний лікар комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги Чорнобаївської районної ради» Любов Тарасенко, які доповіли, що закладами охорони здоров’я постійно ведеться санітарно-просвітницька робота серед населення району, проводяться лекції, бесіди, випущено санітарні бюлетені. Для медичних працівників були проведені заняття по кишковим інфекціям з прийняттям заліків.

    З метою упередження епідемічних ускладнень з гострих кишкових інфекцій, виявлення хворих та бактеріоносіїв серед працівників, які зайняті у сфері обслуговування, займаються виготовленням та реалізацією харчових продуктів проводиться їх бактеріологічне обстеження. Обстежено за 5 місяців поточного року 1198 осіб цієї професійної групи.

    Враховуючи, що одним із небезпечних факторів поширення ГКІ та вірусних гепатитів А і С є питна вода – проведено мікробіологічне та хімічне дослідження 270 зразків води 32 сільських та селищного водогонів, 8 криниць.

    Хворі, які перенесли інфекційні захворювання перебувають на «Д» обліку у лікаря інфекціоніста та дільничного терапевта, педіатра чи сімейного лікаря. Всі медичні заклади району забезпечені дезінфікуючими засобами та медичними препаратами для надання першої медичної допомоги в повному об’ємі.

    В порядку контролю  про підсумки опалювального сезону 2016-2017 року в районі та завдання щодо підготовки до наступного доповів головний спеціаліст сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства  райдержадміністрації Руслан Кириченко. – В районі діє «Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносії Чорнобаївського району на 2011-2018 роки». Укладено договори з двома кредитно-фінансовими установами: ПАТ «Державний ощадний банк України» та ПАТ Акціонерний банк «Укргазбанк». В ході реалізації програми в І кварталі 2017 рік по двох банках 32 жителі району отримав кредити на суму близько 0,6 млн. грн. та відшкодовано 5,9 тис. грн. на компенсацію частини відсотків.

    Чорнобаївським КП теплових мереж на котельні по вул. Гагаріна, 58 встановлено котел, який працює на твердому паливі потужністю 1 МВт. Це дало змогу зекономити 193,2 тис. м природного газу, або понад 1,5 млн. грн.

    На даний час проводяться роботи по розробці проектно-кошторисної документації по встановленню ще одного твердопаливного котла на котельні по вул. Гагаріна, 58а, що дасть змогу повністю відмовитись від використання природного газу.     

    – Попереджаю керівників бюджетних установ та організацій району  про персональну відповідальність за підготовку до проведення опалювального сезону 2017-2018 років, – зазначив голова райдержадміністрації, – на даний час вже необхідно розпочати ремонтні роботи котлів та систем теплопостачання, тендерних процедур придбання твердого палива та дров. До початку опалювального сезону необхідно максимально перевести установи, організації району на альтернативні види палива, тим самим зменшити використання природного газу.

    Також на нараді було розглянуто ряд організаційних питань: про стан  виконання бюджетів у травні 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан  функціонування медичних закладів району; про стан епізоотичної ситуації в  районі; про стан  функціонування  пришкільних таборів  району.

    По закінченню Сергій Джоболда дав доручення відповідним структурам.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь