A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді розглянули ряд важливих питань

Дата: 28.02.2017 16:57
Кількість переглядів: 857

    27 лютого під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди відбулася щотижнева апаратна нарада за участю заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик, заступника голови районної ради Анатолія Нужного, керівників відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району. 

    Про стан  добровільного об’єднання територіальних громад району доповіла начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк. –  02.11.2016 сільським головою с. Іркліїв підготовлено розпорядження про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад з адміністративним центром у с. Іркліїв. Проведено громадські обговорення. 16.12.2016 року на сесії сільської ради прийнято рішення про надання згоди на добровільне об’єднання територіальних громад згідно районного плану та направлено письмове звернення головам 14 суміжних громад.

    В результаті проведення громадських обговорень 12 сільських рад відхилили пропозицію в об’єднанні до Іркліївської територіальної громади,  2: Мельниківська та Першотравнева надали згоду.  Проте Першотравнева сільська рада не може увійти до складу об’єднаної громади, так як територія є розривною, - зауважила Ірина Василівна.

   - 12.01.2017 року прийнято розпорядженняЧорнобаївського селищного голови про ініціювання добровільного об’єднання громад сіл і селища та проведення громадського обговорення. На сьогодні проведено обговорення в ЗОШ №2, поштовому зв’язку, укртелекомі, газовому господарстві. Найбільше запитань виникає щодо роботи шкіл, садочків, медичних закладів.

    Для роз’яснень стосовно об’єднання територіальних громад селищній та  сільським радам направлені методичні рекомендації щодо формування спроможних територіальних громад, етапи проведення добровільного об’єднання територіальних громад та законодавчі акти.  Всі ці матеріали розміщені на сайті райдержадміністрації.

    Голова райдержадміністрації Сергій Джоболда відмітив, що необхідно проводити широке висвітлення в ЗМІ переваг об’єднання територіальних громад, щоб в мешканців сіл не виникало запитань про скорочення дитячих садків, закладів освіти та охорони здоров’я. Активу селища Чорнобай потрібно активно працювати в процесі об’єднання територіальних громад, щоб не порушувати визначені законодавством терміни проходження всіх етапів ОТГ.

    Про стан  виконання програми забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа на 2016–2018 роки інформував начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох.  – Станом на 01.01.2017 року на обліку служби у справах дітей перебуває 107 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. З них 7 мають житло, 3 на праві власності та 4 на праві користування. Відповідно 100 дітей житла не мають, але проживають та користуються житлом опікунів, піклувальників, прийомних батьків.

    Так, сьогодні на квартирному обліку органів місцевого самоврядування перебуває 12 дітей даної категорії. У 2017 році планується поставити на відповідний обік 4 дитини 1999 року народження та 1 дитину 2000 року народження, - зазначив Юрій Волох.

    - У 2017 році згідно програми планується придбати 2 будинки по Великобурімській та Красенівській сільських радах. На даний час з’ясовується питання чи повернуться ці особи на проживання в район та вказані населені пункти. За 2016 рік в області забезпечено житлом 22 особи даної категорії.

    - Одним із основних функцій служби у справах дітей райдержадміністрації  є  контроль за  дотримання майнових прав дітей сиріт і в цьому питанні потрібна тісна співпраця з селищним та сільськими головами, - зазначив Сергій Джоболда.

    Про стан виплати заробітної плати та її рівень на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення  райдержадміністрації Олександр Юрковський, який зазначив, що за оперативними даними за 2016 рік розмір середньомісячної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій району порівняно з відповідним періодом минулого року збільшився на 23,4 відсотки і становить 3342 грн.

    Найвищий   рівень   заробітної   плати   мають   серед   підприємств   району   СТОВ «АгроКо»,  Чорнобаївський  РЕМ,  ДП  «Риборозплідник  рослиноїдних  риб»,  СТОВ «Світанок», СТОВ «Кліщинське», СТОВ «Придніпровське», ПП «Імперіал плюс», СТОВ «Богодухівське», СТОВ «Вереміївка».

    Найнижчу заробітну плату отримують працівники таких підприємств: ПрАТ «Чорнобаївське АТП 17149», СПМК «Спецмонтаж-9», ПАТ «Чорнобаївський завод продтоварів», ПрАТ ТПК «Юніком».

    За  статистичними   даними   станом   на  01.02.2017   року  заборгованість  із   виплаті заробітної плати по Чорнобаївському району відсутня.

    – Комісії необхідно працювати по виявленню підприємств, де не виконується закон про виплату мінімальної заробітної плати 3200 грн. Потрібно підготувати листа до Управління Держпраці у Черкаській області з офіційним запрошенням інспектора Управління Держпраці приймати участь в засіданні комісії з питань дитинізації виплати заробітної плати. Результати роботи комісії висвітлювати в ЗМІ та конкретно вказувати підприємства, в яких порушується законодавство про оплату праці, – сказав Сергій Джоболда.

    Також на апаратній розглянуто ряд організаційних питань: про стан  виконання бюджетів у лютому 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан  функціонування медичних та    загальноосвітніх  закладів району; про стан епідемічної ситуації з захворюванням населення району на грип; про стан епізоотичної ситуації в  районі; про  стан попередження надзвичайних ситуацій в населених пунктах району.

    По завершенню апаратної наради головою райдержадміністрації було надано ряд рекомендацій та доручень керівникам структурних підрозділів та організацій району, звернуто увагу на їх повноваження, які покладені на них відповідно до чинного законодавства.

    Також Сергій Миколайович наголосив на особистій відповідальності керівників закладів освіти та охорони здоров’я за дотримання температурного режиму, – необхідно продовжити роботу по переведенню закладів на альтеративні джерела опалення.

    Наразі досить гостро стоїть питання щодо протипожежної ситуації в районі.  – Досить прикро, що протягом 3 днів один за одним в районі відбулися 3 пожежі, внаслідок яких загинули люди. Негативним явищем є і  те, що наразі не з усіма керівниками сільськогосподарських  підприємств є налагоджена тісна  співпраця по ліквідації пожеж, адже деякі з них не хочуть надавати необхідну допомогу, – зазначив Сергій Джоболда та рекомендував сільським головам відновити роботу водозабірних гідрантів та  висвітлювати в ЗМІ, як  відносяться сільські голови та керівники сільськогосподарських підприємств до протипожежної безпеки, адже це безпека людей.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь