A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося засідання Громадської ради при Чорнобаївській райдержадміністрації

Дата: 13.06.2018 16:51
Кількість переглядів: 1041

     12 червня відбулося засідання Громадської ради при Чорнобаївській райдержадміністрації.

      У ньому взяли участь голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, начальники відділу економіки Ірина Вовк, управління АПК Алла Бука,  управління Держпродспоживслужби у Чорнобаївському районі Василь Катеруша, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, Великоканівецький сільський голова Віктор Квітка, Ревбинський сільський голова Володимир Галушка, секретар Лихолітської сільської ради Марія Битько, керівники комунальних підприємств та інші.

     До порядку денного було включено три питання: про відсутність автостанції у селищі Чорнобай, про якість питної води у Чорнобаї та про стан прибережної зони річки Ірклій.

     Як розповіла начальник відділу економіки Ірина Вовк, із 1 червня керівництво ПРАТ "ЧЕРКАСИ ОПАС" припинило діяльність Чорнобаївської  автобусної станції. За останні кілька років Чорнобаївське відділення автостанції міняло своє розташування в селищі, відбувалися постійні скорочення маршрутів та персоналу. В 2016 році Чорнобаївська автобусна станція почала працювати в приміщенні колишнього готелю. У травні цього року з’ясувалося, що Чорнобаївське відділення автостанції не пройшло атестацію. Головною вимогою від атестаційної комісії до "ЧЕРКАСИ ОПАС" було облаштування туалету для інвалідів всередині приміщення. В зв’язку з тим, що відповідного місця в готелі немає, керівництво ПРАТ "ЧЕРКАСИ ОПАС" прийняло рішення закрити відділення в селищі. Зі слів керівництва ПРАТ "ЧЕРКАСИ ОПАС" стало зрозуміло, що їм не рентабельно утримувати автостанцію в Чорнобаївському районі. Однак після закриття автостанції почало надходити багато звернень від жителів району, які просять відновити її роботу.

     Відділ економіки РДА вивчив роботу автостанцій районів області. Серед них найбільшу увагу привернула робота автостанції комунального підприємства «Авто-Ріка» у Каневі, яке створене при міській раді. За таким самим принципом, на базі комунального підприємства, можна було б організувати і роботу автостанції у Чорнобаї. Селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко зазначила, що вони вивчать це питання і до наступної сесії селищної ради вироблять відповідне рішення.     

     Про стан якості питної води у селищі Чорнобай доповів начальник управління Держпродспоживслужби у Чорнобаївському районі Василь Катеруша. Водозабезпечення жителів селища здійснюється двома водозаборами, джерелами яких є 7 артезіанських свердловин. Через відсутність необхідного комплексу оброблення питної води комунальний  водогін КП «Чорнобаївського ВУЖКГ» упродовж тривалого часу подає питну воду з відхиленнями від гігієнічних нормативів за показником загальної жорсткості  та  вмістом заліза. У зв'язку з цим жителі селища  позбавлені можливості вживати доброякісну питну воду.

     Як розповів керівник КП «Чорнобаївського ВУЖКГ» Микола Черненко, основна причина незадовільної якості води – це стан водогону. Адже більшості труб уже по 50-70 років, дуже часто стаються пориви, через що забруднюється вода. Протягом кількох останніх років селищною радою виділялися кошти на заміну магістралей, зокрема, було замінено труби по вул. Центральній, цього року мають замінити труби по вул. Гоголя, однак цього недостатньо.

    Голова РДА Сергій Джоболда порадив представникам селищної ради скласти перспективний план заміни водомереж у селищі, аби знати потребу у коштах. Тоді можна було б залучити до вирішення цього проблемного питання, окрім селищного бюджету, ще й інші джерела фінансування.

    Третім питанням на засіданні Громадської ради розглядали стан прибережної зони річки Ірклій. Як розповіла начальник управління АПК Алла Бука, працівниками райдержадміністрації було здійснено огляд прибережних смуг у всіх сільських та селищній раді, крізь які проходить річка Ірклій. Навесні  жителями району проводилися суботники з поліпшення благоустрою своїх населених пунктів, де прибиралися і прибережні зони, тож сміттєзвалищ на цих територіях виявлено не було. Однак суттєвою проблемою залишається розораність берегів, як жителями, так і сільськогосподарськими підприємствами.

     За підсумками засідання Громадська рада прийняла відповідні рішення та рекомендації для органів місцевого самоврядування та виконавчої влади для врахування в подальшій роботі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь