A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Завдання обласних робочих груп із забезпечення підвищення мінімальної зарплати – не допустити скорочень та “зрівнялівки”

Дата: 19.01.2017 16:36
Кількість переглядів: 804

   

    Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко під час відвідин Івано-Франківська.

Обласні міжвідомчі робочі групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати повинні працювати над тим, щоб у жодній бюджетній установі не допустити скорочень працівників, переведення їх на неповний робочий день та «зрівнялівки» в оплаті праці.

«У кожній області за моїм дорученням вже почали створювати аналогічні урядовій робочі групи із забезпечення підвищення мінімальної зарплати. Завдання цих груп – володіти ситуацією по кожній бюджетній установі: що там відбувається і як виконується законодавство України щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень. Не можна допустити жодних скорочень, переведення на неповні ставки чи скорочений робочий день», – сказав він.

Також, за словами Павла Розенка, робочі групи повинні працювати над тим, що не допустити «зрівнялівки» в оплаті праці. «Не можна допустити «зрівнялівки», коли низькокваліфіковані працівники будуть отримувати стільки ж, як і висококваліфіковані», – наголосив він.

Павло Розенко підкреслив, що для забезпечення на місцях відповідних рішень Уряд надав необхідні механізми і ресурси. «Для підвищення оплати праці працівників бюджетної сфери Уряд додатково заклав понад 40 млрд. грн. у Державному бюджеті України і  законодавчо надав право використовувати для оплати праці вчителів, лікарів, працівників соціальної сфери тощо в тому числі кошти місцевих бюджетів», – зазначив Віце-прем’єр.

 

За інформацією Урядового порталу


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь