A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Пам'ять Великого Кобзаря вшанували на Чорнобаївщині

Дата: 09.03.2017 16:07
Кількість переглядів: 806

«Шевченко даний нам на виріст.

Нам треба ще довго і довго рости,

щоб зрозуміти всю глибину і

неосяжність його істин і настанов»

Іван Драч

Фото без опису

    9 березня в приміщенні дитячої школи мистецтв відбувся захід присвячений  203-річниці від дня народження Тараса Шевченка.

    Фото без опису

    Перед початком заходу у фоє проходила тематична  виставка книг про Т.Г. Шевченка «Скарби безсмертного Кобзаря», а також трансляція фільму «Мій Шевченко» в актовій залі.

    На захід в нещодавно відремонтовану школу мистецтв завітали голова райдержадміністрації Сергій Джоболда, керівник апарату райдержадміністрації Оксана Брагінець, селищний голова Алла Мірошніченко, школярі та ЗМІ.

Фото без опису

    – Життя Великого Кобзаря є прикладом того,  як треба любити свою батьківщину, свій народ. І сьогодні, беручи приклад з старшого покоління наша молодь  демонструє свої духовні надбання, вплітаючи і свою яскраву стрічку у вінок національної культури, - зазначив Сергій Миколайович.

    – Ми щиро радіємо тим досягненням, які здобувають  вихованці вашої школи мистецтв для примноження культурно-мистецьких традицій рідного краю.  Дехто з Вас стане професійними музикантами, співаками, живописцями, скульпторами,   дизайнерами, майстрами народного і декоративно-прикладного мистецтва. Тож нехай Шевченкове слово об’єднає всіх нас українців, незалежно від їх поглядів і переконань, задля щасливого майбутнього України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Від першого і до останнього номера концертної програми всі учасники під час своїх виступів  засвідчили, що вони люблять і шанують творчість Великого Кобзаря. Вихованці ДШМ виконували пісні та твори на бандурі на вірші Тараса Шевченко.

Фото без опису

    Захід був пронизаний душевністю та патріотизмом. На екран виводилися поціновувачі творчості Тараса Григоровича – яскраві особистості, сміливі патріоти, творчі люди, що стали на захист Батьківщини у найскрутніші для неї часи, віддаючи власне життя за волю і незалежність України, які декламували його твори.

    Цікавим експериментом до Шевченківських днів стало декламування віршів випадковими перехожими на вулиці. Особливо цікавило, які слова з поезії великого Кобзаря вони вважають цінними для себе, і всі присутні мали можливість переглянути відеоролик «Читають чорнобаївці Шевченка».

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь