A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

День захисника України в Чорнобаї відзначили нагородженням військових та святковим концертом

Дата: 12.10.2018 15:58
Кількість переглядів: 890

 

   

     Сьогодні, напередодні Дня захисника України, Дня українського козацтва, Дня утворення Української повстанської армії та свята Покрови Пресвятої Богородиці, які ми відзначаємо 14 жовтня, в приміщенні райдержадміністрації відбулися урочисті заходи. Сотні чорнобаївців зібралися, аби вшанувати справжніх захисників.

   Присутніх привітав зі святом голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда. Він зауважив, що це свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. Згадав про подвиги козаків, які в найтяжчі часи іноземного поневолення виступали справжніми захисниками рідної землі, та воїнів УПА, що в трагічні моменти нашої історії стали на смертельний поєдинок з лютим і нещадним ворогом.

  • І в сьогоднішній нелегкий для нашої держави час, сповідуючи жертовну відданість ідеям відновлення державності, національної гідності та свободи, як вояки ОУН-УПА, Герої Крут, Січові Стрільці, повстанці УНР і ЗУНР, Герої Небесної Сотні, нашу свободу і незалежність на Східних рубежах України виборюють сучасні воїни АТО. Упродовж останніх років наші земляки, беручи участь у бойових діях на Сході України, виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відстоюють територіальну цілісність нашої держави, - зазначив Сергій Миколайович.

На сьогодні 400 військовослужбовців із Чорнобаївського району є учасниками бойових дій. Чорнобаївським РВК видано 255 нагрудних бойових знаків «Учасник АТО» та 105 нагрудних знаків «Ветеран війни. Учасник бойових дій». 5 осіб згідно Указу Президента України нагороджені орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Це Німчин Федір Євгенійович, Семикоз Анатолій Григорович, Костенко Микола Іванович, Радченко Микола Петрович та Галушка Євгеній Анатолійович. На даний час 62 військовослужбовці проходять строкову військову службу та 49 перебуває на військовій службі за контрактом.

  • Як говорив Тарас Шевченко: «У своїй хаті – своя сила і правда, і воля». Тож шануймо тих, чий святий обов’язок – захищати свою хату, боронити свою правду – своєю силою і своєю волею.  Бажаю усім сили та мужності, мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє Української держави. Слава нашим Героям! Слава Україні! – звернувся до присутніх Сергій Джоболда.

   Воїнів АТО та всіх присутніх також привітали голова Чорнобаївської районної спілки воїнів АТО Микола  Костенко та Почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко.

Так, Микола Костенко подякував за допомогу, яку надають військовим, як нинішнім, так і демобілізованим, районна влада, сільські ради та представники сільськогосподарських підприємств району, та зауважив, що поваги та вдячності заслуговують усі військові, незалежно від їхньої військової професії чи звання. Зі свого боку Петро Душейко зазначив, що в День захисника України ми маємо вітати не тільки нинішніх воїнів-учасників АТО, а захисників усіх поколінь, які в певні моменти історії стали на захист України та виконали свій військовий обов’язок.

    Під оплески всіх присутніх Сергій Джоболда спільно з Миколою Костенком та Петром Душейком за мужність та героїзм, виявлений під час  участі  в антитерористичній операції,  захист державного суверенітету і територіальної цілісності країни та з нагоди Дня захисника України нагородили наших військових Почесною грамотою Чорнобаївської районної державної  адміністрації та цінними подарунками від асоціації. Грамоти отримали:

Устименко Олег Григорович - водій інженерного відділення,

Лисенко Віталій Сергійович - навідник установки Зенітно-ракетно-артилерійського дивізіону,

Темченко Максим Олексійович - старший оператор 1 протитанкового відділення протитанкового взводу 2 механізованого батальйону,

Панченко Сергій Олексійович - технік – механік,

Нефедюк  Олександр Васильович  - начальник радіостанцій – начальник відділення військової частини В1688,

Бондар Ярослав Васильович - командир відділення технічного обслуговування автомобільної техніки взводу технічного забезпечення роти,

Петраш Олександр Іванович  - механік водій-електрик зенітного ракетно-артилерійського дивізіону,

Куберський Юрій Михайлович  - головний сержант 1 мотопіхотного взводу 2 мотопіхотної роти,

Волков  Юрій Григорович   - стрілець-зенітник 2 зенітного ракетного взводу 3 зенітної  ракетної батареї зенітного ракетно-артилерійського дивізіону,

Вовк  Олександр Михайлович - старший водій автомобільного відділення автомобільного взводу 7 окремої автомобільної санітарної роти,

Ткаленко Олег Вікторович - водій заряджаючого  2 обслуги 2 реактивної артилерійської батареї реактивного артилерійського дивізіону,

Олексенко Валерій Миколайович - старший механік групи матеріального забезпечення.

  Також за дорученням голови Черкаської ОДА ювілейною відзнакою «Холодний Яр» було нагороджено волонтера Гичку Анатолія Миколайовича. А зв дорученням голови об’єднання «Країна» нагрудний знак «Волонтер України» отримали Лосєв Ігор Олександрович та Лихошерст Сергій Васильович.

У скорботній хвилині мовчання присутні схилили голови перед пам’яттю і подвигом героїв АТО. Так, 10 жовтня 2018 року в районі Гранітного на Донеччині внаслідок підриву на вибуховому пристрої загинув боєць родом із Черкащини – Сергій Дронов. Чоловік працював оператором радіолокаційної системи й служив за контрактом. 20 жовтня йому мало б виповнитися 21 рік.

Продовжилися урочисті заходи святковим концертом учасників художньої самодіяльності району.

 

                                                                                                За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                                                                       та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь