A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Засідання міжвідомчої робочої групи з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати

Дата: 17.02.2017 15:50
Кількість переглядів: 852

Фото без опису

    При районній державній адміністрації створено міжвідомчу робочу групу з питань забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати. Очолює міжвідомчу робочу групу  заступник голови  райдержадміністрації Валентина Стилик. В робочу групу входять представники Пенсійного фонду, податкової, державної служби зайнятості,  а також керівники структурних підрозділів райдержадміністрації.

    13 лютого під головуванням  заступника голови райдержадміністрації Валентина Стилик відбулося  перше організаційне засідання міжвідомчої  робочої групи.

    «Перед  комісією стоїть абсолютно чітке завдання – щоб рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 грн було виконане в повному обсязі. При цьому не можна допустити жодних маніпуляцій, насамперед керівників бюджетних установ, щодо переведення людей на неповний робочий день чи  скорочення. Адже кошти, необхідні на фінансування бюджетної сфери, в повному обсязі закладені в районному бюджеті на 2017 рік.

    Потрібно спільними зусиллями забезпечити виконання відповідного рішення і в недержавному секторі економіки. Мінімальна заробітна плата працівника не може бути нижчою за 3200 грн по кожному підприємству району.

    Метою робочої групи є  миттєве реагування на будь-які скарги щодо керівників підприємств, які не виконують рішення Уряду щодо підвищення мінімальної заробітної плати. Де не виконується дане рішення, матимуть місце маніпулювання, переведення  людей на неповний робочий день - буде відповідна реакція. Кожен факт, кожна скарга  будуть перевірені».

    На засідання робочої групи були запрошені директори підприємств, ТОВ «Смачна випічка» Ковбасюк О.А., Прат «Чорнобаївське АТП-17149» Замана О.А.,ТОВ «Чорнобайпобуткомбінат» Тараненко М.І., в яких мінімальна заробітна плата  менше 3200 грн та проводиться переведення працівників на неповний робочий день.

    - Протягом двох місяців за рахунок збільшення обсягів виробництва продукції та залучення інвестицій  мінімальна заробітна плата буде виплачуватися в розмірі 3200 грн., - зазначила Директор ТОВ «Смачна випічка» Оксана Ковбасюк.

    Директор Прат «Чорнобаївське АТП-17149» Олександр Замана пояснив, що в зв’язку з складним фінансовим становищем на підприємстві дійсно мінімальна заробітна плата виплачується в меншому розмірі ніж задекларовано Урядом. Керівництвом будуть враховані рекомендації робочої групи та проведено підняття мінімальної заробітної плати  до гарантованого мінімуму.

    Директор ТОВ «Чорнобайпобуткомбінат» Микола Тараненко в пояснені запевнив, що керівництвом ТОВ «Чорнобайпобуткомбінат» будуть розглянуті можливі шляхи збільшення мінімальної заробітної плати до 3200 грн відповідно до чинного законодавства.

    За результатами засідання дано доручення про інформування голів селищної та сільських рад щодо дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та запровадження практики заслуховування    керівників суб’єктів господарської діяльності на засіданні робочої групи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь