A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Чорнобаївщині триває ремонт доріг

Дата: 13.08.2018 15:49
Кількість переглядів: 813

Фото без опису

Фото без опису

    Питання ремонту, стану та утримання доріг є завжди актуальними серед населення, тому постійно перебувають на контролі у районної влади. Дане питання було розглянуто на апаратній нараді райдержадміністрації під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди.

    Як зазначила начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк з 1 січня 2018 року дороги загального користування місцевого значення області перейшли у підпорядкування Черкаської облдержадміністрації, яка стала головним розпорядником коштів державного дорожнього фонду в області.

    При розподілі коштів дорожнього фонду для ремонту та утримання доріг місцевого значення Чорнобаївського району передбачено 30 млн 650 тис. грн, з яких 27 млн 650 тис. грн безпосередньо на ремонт доріг та 3 млн грн на експлуатаційне утримання в тому числі і на дрібний поточний ремонт.

    Відповідними розпорядженнями Черкаської облдержадміністрації визначено перелік об’єктів на проведення ремонтів та на районні державні адміністрації покладено забезпечення виготовлення кошторисної документації згідно чинного законодавства.

  Райдержадміністрацією було заключено договір з Черкаським відділом комплексного проектування ДП «Укрдіпродор", проведено обстеження  стану автомобільних доріг місцевого значення і виготовлено проектно-кошторисну документацію на поточний середній ремонт 8 доріг загального користування місцевого значення та поточний дрібний ремонт 3 доріг загального користування.

    Для подальшої організації ремонтів по поточному середньому ремонті на цих дорогах, райдержадміністрацією передана проектно-кошторисна документація державному підприємству «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області», яке безпосередньо займається здійсненням закупівель робіт і послуг із поточного середнього ремонту і поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в межах Черкаської області.

    Враховуючи те, що закупівлі товарів, робіт і послуг за  державні кошти повинні здійснюватися відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі»,  державним підприємством «Служба місцевих автомобільних доріг у Черкаській області» оголошено відкриті торги по всіх об’єктах.

    По двох дорогах, зокрема О 241902 Крутьки-Воронинці-Іркліїв та О 241920 Чорнобай-Мохнач пройшли аукціони, переможцем визначено ТОВ «Євробуд-індустрія». Роботи проводяться.

    По трьох дорогах аукціони не пройшли в зв’язку з участю в торгах менше двох учасників або взагалі їх відсутністю. Аукціони оголошені повторно.

    Аукціони по ремонтах на дорогах О 241901 /Н-08/-Старий Коврай –Степове –Лящівка, О 241913 /Чорнобай - Мохнач/ - Новоукраїнка – Старий Коврай та  О 241914 Мала Бурімка − Лящівка − /Н-08/ відбулися 1 серпня, на 13 серпня заплановано підписання договорів.

    23 червня 2018 року пройшов тендер на поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Чорнобаївському району загальною вартістю 2043234 грн,  до переліку доріг ввійшли 4 напрямки: Чорнобай-Мохнач, Чорнобай-Іркліїв, /Н-08/-Мельники-Чехівка та /Н-08/-Чорнобай. Переможцем визначено ТОВ «ЄВРОБУД-ІНДУСТРІЯ». Основну частину коштів освоєно на дорогу Чорнобай-Іркліїв, проте їх недостатньо для повної ліквідації ямковості.

    Крім цього, за рахунок коштів з районного бюджету та субвенцій селищної і сільських рад планується провести поточний дрібний ремонт на інших дорогах, які не ввійшли до затверджених переліків.

    Станом на 8.08.2018 року на ці цілі передбачено 4484520 грн. Сесією районної ради 9.08.2018 року виділено ще 2274832 грн, Загалом 6759352 грн.

    Відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі»,  райдержадміністрацією  оголошено тендери на поточний дрібний ремонт доріг загального користування: О 241918 /ст.Пальмира - Чорнобай-Іркліїв/- Богодухівка – /Красенівка-Привітне/, вартість робіт складає  2 млн грн, аукціон було призначено на 07.08.2018 – не відбувся в зв’язку з участю в торгах менше двох учасників; О 241919 /Н-08/ - Мельники-Чехівка вартість робіт складає 2 млн.грн. та О 241910 /Н-08/ - Жовнине – 1 млн грн, аукціони пройшли 08.08.2018.

    По інших напрямках ремонти заплановані в межах до 200 тис. грн, що дає можливість провести роботи  без проведення тендерів.

    – У зв’язку з тим, що в цьому році змінилася процедура проведення ремонтних робіт, нажаль час втрачено, проте всі проекти і кошториси, що були заплановані, вже запущені в роботу. На сьогодні не відбувся лише один тендер, який вже 23 серпня відбудеться повторно. Надіємося, що до кінця серпня кошти будуть освоєні на 90 відсотків, – зазначає Сергій Джоболда.

    Селищною та сільськими радами проводяться ремонти доріг комунальної власності.

    Станом на 06.08.2018 року з урахуванням змін в бюджетах селищної і сільських рад передбачено 10,8 млн грн, з яких виконано роботи на суму близько 3,4  млн грн.

    Проводились ремонтні роботи Чорнобаївською селищною радою, Іркліївською, Васютинською, Великобурімською, Великоканівецькою, Привітненською, Лукашівською, Лящівською, Старокаврайською, Хрестителівською, Богодухівською, Кліщинською, Москаленківською сільськими радами

    В інших населених пунктах проведення ремонтів на дорогах комунальної власності заплановано на серпень-жовтень.

    Загалом, в цьому році на ремонти доріг в районі передбачено близько 50 млн грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь