A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївський РЕМ просить у сільських голів сприяння у розчищенні ліній електропередачі

Дата: 01.08.2018 15:34
Кількість переглядів: 739

Фото без опису

    Розчистка електричних мереж від гілок дерев та порослі – запорука надійного та безперебійного електропостачання споживачам. Тож під час колегії райдержадміністрації керівництво Чорнобаївського РЕМу звернулося до селищного та сільських голів із проханням посприяти їм у здійсненні розчистки.

    Керівник Чорнобаївського РЕМу Юрій Батурін розповів про ситуацію, яка склалася на ПАТ «Черкасиобленерго», яке є основним підприємством енергопостачання в області. На сьогодні підприємство перебуває у важкому фінансовому становищі. Причиною є те, що ПАТ "Черкасиобленерго" зобов’язане сплачувати до ДП "Енергоринок" заборгованість за куповану електричну енергію. Відповідно, існує реальна загроза настання надзвичайної ситуації через відсутність фінансування для підготовки до осінньо-зимового періоду 2018-2019 рр.

    Електричні мережі Черкащини не обслуговували належним чином більше трьох років, інвестиційні програми та капітальні ремонти не виконували, розчистки повітряних ліній не проводили. Це призвело до відключення споживачів від електропостачання влітку 2017 та взимку 2018 внаслідок несприятливих погодних умов.

    Аби ситуація не повторилася, працівники Чорнобаївського РЕМу власними силами постійно проводять розчистку ліній електропередачі. Як показує практика, контакт гілок з дротами під напругою може накоїти багато лиха. Під час сильного вітру дерева, що знаходяться у безпосередній близькості від повітряних ліній, можуть замкнути її, а під час буревію – спричинити обрив. У спеку зростає вірогідність виникнення пожежі, а в дощову погоду, з сильними поривами вітру, від дії струму іноді страждають люди, що опиняються під деревами безпосередньо в охоронній зоні повітряних ліній.

    На жаль, окремі власники приватних будинків часто не допускають на свої приватні території працівників ПАТ «Черкасиобленерго»  та його структурних підрозділів, не даючи  змоги обрізати або спиляти дерева, розташовані в охоронній зоні повітряних ліній, при цьому не розуміючи тієї небезпеки, на яку наражають такими діями себе і членів своїх сімей.

    Тож керівництво Чорнобаївського РЕМу просить селищного та сільських голів посприяти їм у здійсненні розчистки, зокрема, здійснити обрізку дерев, які перебувають на їхній території. Або ж надати працівникам РЕМу на допомогу своїх працівників.

    Як зазначив голова Чорнобаївської РДА Сергій Джоболда, у необхідності проведенні розчистки жителі району змогли переконатися минулого літа, коли через буревій багато населених пунктів району майже тиждень, а деякі і більше тижня, були без електропостачання. 

    - Тільки  спільними злагодженими діями енергетиків, населення та керівників суб’єктів господарювання можливо забезпечити надійне та безперебійне постачання електричної енергії її споживачам, - зауважив Сергій Миколайович.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь