A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

УВАГА! НЕРЕСТ

Дата: 01.04.2017 15:32
Кількість переглядів: 760

   

     У зв’язку з надзвичайною ситуацією природнього характеру зимівля риби проходила в складних умовах. На р.Ірклій громадською організацією рибалок "Відродження", іншими, небайдужими громадянами, проводились заходи по недопущенню загибелі риби. Проте на окремих ділянках мілководної частини р.Ірклій виникли замори, внаслідок чого загинуло багато молоді риби різних видів. Постійна низька температура повітря, води, снігопади, призвели до утворення стійкого льодового покриття товщиною понад 0,5 метра, що не забезпечувало доступу кисню ззовні, привело до зниження концентрації його у воді.

         На озерах, річках, району риба збирається на прогріті мілководдя, щоб продовжити свій рід. Вони стають легкою здобиччю браконьєрів. Тому в нерест риба особливо потребує охорони від браконьєрів

       Чорнобаївською районною державною адміністрацією прийнято розпорядження від 28.03.2017 року № 52 "Про окремі питання щодо охорони та відтворення водних біоресурсів у районі", яким оголошено  проведення у водних акваторіях району  з 01.04.2017 по 09.06.2017 року двомісячник з охорони риби, інших водних біоресурсів  у період нересту.

      Нагадуємо, що порушники природоохоронного законодавства несуть адміністративну та кримінальну відповідальність передбачену ст.249 Кримінального Кодексу України та ст. ст. 85, 86, 88 Кодексу України про адміністративні правопорушення (в подальшому-ККУ та КУпАП).

         Проведенню нерестової компанії буде приділятися особлива увага з боку природоохоронних органів у взаємодії з працівниками національної поліції,   виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій "Самооборона", "Відродження" та "Екозахист". Звертаємось до всіх громадян - не будьте байдужими! Інформуйте органи рибоохорони, інші спеціально уповноважені органи влади про  випадки браконьєрського вилову риби.

 

                                                   За інформацією управління агропромислового комплексу

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь