A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Дата: 05.06.2018 15:32
Кількість переглядів: 553

     5 червня під керівництвом голови Чорнобаївської райдержадміністрації Сергія Джоболди відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

    На ньому розглянули питання про проведення технічної інвентаризації  захисних споруд цивільного захисту у Чорнобаївському районі.

     Як розповіла провідний фахівець Чорнобаївського районного сектору Управління ДСНС України у Черкаській області Олена Залізняк, для укриття населення смт Чорнобай та Чорнобаївського району від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільного захисту, який включає сховища цивільного захисту і укриття та налічує в собі 18 ЗСЦЗ.

     Інвентаризація захисних споруд ЦЗ проводиться на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2008 р. № 1473 згідно «Методичних рекомендацій щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд ЦЗ (ЦО)» (із змінами), затвердженими наказом МНС України від 10.06.2010 № 310 (із змінами та доповненнями). Кінцевою метою проведення технічної інвентаризації захисним споруд є узагальнення даних по фонду захисних споруд, дійсного стану готовності та їх оснащення. З 18 ЗСЦЗ,  які рахуються в районі, технічна інвентаризація проведена у 13 ЗСЦЗ. Не проведена вона у п’яти захисних спорудах, зокрема, під ПАТ «Укртелеком», Чорнобаївським відділенням «Ощадбанку», ВАТ "Чорнобаївська РТП" (ТОВ «MARILYN LIMITED»), районним фізкультурно-оздоровчим клубом та приміщенням Державної судової адміністрації.

    Завідувач сектору цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, взаємодії з правоохоронними органами (запобігання та виявлення корупції) райдержадміністрації Вадим Рудянчук розповів, що з метою закінчення процесу інвентаризації балансоутримувачам даних споруд надіслані листи від 05.01.2017 р. з рекомендацією пришвидшити та завершити процес інвентаризації до 01.03.2018. Однак власники споруд відмовилися проводити інвентаризацію, мотивуючи відмову різноманітними причинами, як то «захисна споруда внесена до реєстру помилково і проведення інвентаризації є недоцільним» та ін.

Тож, аби пришвидшити проведення інвентаризації, комісія прийняла відповідні рішення.

                                                                                              За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності                                                                                                   та звернень громадян апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь