A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У БІЛОЗІРСЬКІЙ ОТГ ВІДКРИВСЯ ПАРК З "СОНЯЧНИМ ДЕРЕВОМ" ТА ПУНКТОМ ВИДАЧІ БІОМЕТРИКИ

Дата: 06.04.2018 12:31
Кількість переглядів: 555

    У Білозірській ОТГ на Черкащині відбулося урочисте відкриття паркової зони з “сонячним деревом” та станції з видачі ІД-карток та біометричних закордонних паспортів. 

    Як повідомляє Укрінформ, участь у заході взяли, окрім голови та членів громади, керівництво району та області, представники Черкаського Центру розвитку місцевого самоврядування та журналісти. 

    "З минулого року у нас працює Центр надання адміністративних послуг, відкритий спільно за кошти Державного фонду регіонального розвитку та наші власні. Люди дуже задоволені, адже тепер не треба їхати в район, всі послуги надаються на місці. Тепер у приміщенні Центру надання адміністративних послуг запрацює і окреме місце з видачі ІД-карток та біометричних паспортів. Цей проект також реалізований спільно з ДФРР, ми залучили 20% власних коштів. Вчора було підключено програмне забезпечення, обладнання. Міграційна служба ще має видати нам ключ. До 1 лютого маємо остаточно все підготувати”, - заявив голова Білозірської ОТГ Володимир Міцук

    Зазначається, що відтепер жителі Білозір'я, в якому проживає понад 8 тис. осіб, зможуть отримати ІД-картку без виїзду з села. Там же можна буде отримати і біометричні паспорти для подорожей до країн ЄС. В установі буде діяти електронна черга. На станції працюватимуть двоє працівників. Очікується, що тут зможуть отримати біометричні паспорти й мешканці обласного центру, а також деяких навколишніх міст. 

    Ще одною принадою Білозірської ОТГ, за словами Міцука, стало ASolar Tree “сонячне дерево”, перше у Черкаській області. "Дерево”, що живиться сонячною енергією, спорядили спеціальним пристосуванням для зарядних пристроїв мобільних телефонів, планшетів та інших гаджетів. Одночасно можна буде підзарядити вісім пристроїв. Станцію оснастили акумуляторами потужністю 200 ампер: за гарних погодних умов енергії має вистачати на добу. Акумулятори розраховані на 10 років роботи, сонячні панелі — на понад 30. 

    За словами голови ОТГ, облаштування такого проекту — це, в першу чергу, просвітницька акція, спрямована на підвищення обізнаності, розуміння та використання оновлюваних джерел енергії. 

    Поруч з цим, в новоствореному парку, який з'явився на колишньому пустирі, запрацювала і безкоштовна зона Wi-Fi. Планується, що місце з безкоштовними підзарядкою смартфона та Wi-Fi стане улюбленим для відпочинку молоді села. 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь