A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На колегії підбили підсумки економічного і соціального розвитку району за перше півріччя

Дата: 01.08.2018 15:30
Кількість переглядів: 583

    Підсумки економічного і соціального розвитку району за І півріччя 2018 року підбили на колегії райдержадміністрації 31 липня. Із цього питання доповіла начальник відділу економіки Чорнобаївської РДА Ірина Вовк.

    У І півріччі зусилля працівників сільськогосподарської  галузі були направлені на проведення посівної кампанії в стислі терміни,  догляду за посівами, підготовкою та своєчасним проведення жнив. На сьогодні в районі проходить збирання ранніх зернових культур. Сільгосппідприємствами здійснюється заготівля кормів: вже заготовлено 3,5 тис. тонн сіна, 18 тис. тонн  сінажу. Усі сільгосппідприємства району, що займаються молочним скотарством, своєчасно  подали відповідні документи до Міністерства аграрної політики України, а в червні 2018 року вперше за останні 6 років відчули реальну державну фінансову підтримку, вже отримано 6,2 млн. грн.

    Станом на 1.07. 2018 утримувалось  23,3 тис. голів ВРХ,  в тому числі 9,7 тис. голів корів, 37,8 тис. голів свиней, а також  майже 69,2 тис. голів птиці. Сільгосппідприємствами району вироблено 33,3 тис. тонн молока та 4,5 тис. тонн м’яса.

    Орендарям земельних паїв проводиться  виплата  орендної плати за 2018 рік. Станом на 1 липня виплачено орендної плати більше 68 млн. грн., що складає понад 32 відсотки від нарахованих зобов’язань.

    У рамках дії програми в сфері охорони навколишнього природнього середовища  комунальне підприємство Кліщинськї сільської ради отримало новий трактор. Хрестителівська сільська рада отримала з обласного бюджету 2,9 млн. грн. на проведення робіт з поліпшення екологічного, технічного стану та благоустрою водойми.

    Промислові підприємства району продовжують вживати заходи, спрямовані на випуск конкурентноздатних видів продукції. Цього року до основного кола промислових підприємств увійшли ТОВ «Річ Лєнд», ТОВ «Кліщинський консервний завод», на яких зросли обсяги  виробництва, та ТОВ «Енвір», яке розпочало діяльність у виробничих приміщеннях ТОВ «Чорнобайпродсервіс».

    Обсяг реалізованої промислової продукції за січень-червень 2018 року склав  122,1 млн грн, що на 8,5% більше  відповідного періоду минулого року. Зростання обсягів як виробленої, так і реалізованої продукції  забезпечено на ПП «Імперіал плюс». На рівні минулого року спрацювали та ТОВ «Смачна випічка», ТОВ «М’ясорибторг».

    Власники продовжують вкладати власні кошти у розвиток підприємств.  Протягом січня – березня 2018 року підприємствами району за рахунок усіх джерел фінансування освоєно 54,7 млн грн капітальних інвестицій, що на рівні минулого року.

    Детальніше Ірина Василівна зупинилася на питанні проведення ремонту доріг. Як вона зазначила,  при розподілі коштів дорожнього фонду для ремонту та утримання доріг місцевого значення Чорнобаївського району передбачено 30 млн. 650 тис. грн, з яких 27 млн 650 тис. грн безпосередньо на ремонт доріг та 3 млн грн на експлуатаційне утримання, в т.ч. і на дрібний поточний ремонт.

    По двох дорогах, зокрема О 241902 Крутьки-Воронинці-Іркліїв та О 241920 Чорнобай-Мохнач пройшли аукціони та переможцем визначено ТОВ «ЄВРОБУД-ІНДУСТРІЯ», в Малій Бурімці роботи вже розпочато. Аукціони по ремонтах на дорогах О 241901 /Н-08/-Старий Коврай –Степове –Лящівка, О 241913 /Чорнобай - Мохнач/ - Новоукраїнка – Старий Коврай та  О 241914 Мала Бурімка − Лящівка − /Н-08/ призначені на 1 серпня.

    23 червня 2018 року пройшов тендер на поточний дрібний ремонт автомобільних доріг загального користування місцевого значення по Чорнобаївському району загальною вартістю 2043234 грн.,  до переліку доріг ввійшли 4 напрямки: Чорнобай-Мохнач, Чорнобай-Іркліїв, /Н-08/-Мельники-Чехівка та /Н-08/-Чорнобай. Переможцем визначено ТОВ «ЄВРОБУД-ІНДУСТРІЯ». Роботи розпочато на дорозі Чорнобай-Іркліїв.

    Крім цього, за рахунок коштів з районного бюджету та субвенцій селищної і сільських рад планується провести поточний дрібний ремонт на інших дорогах, які не ввійшли до затверджених переліків. Чорнобаївською райдержадміністрацією оголошено тендери на поточний дрібний ремонт доріг загального користування:

    О 241918 /ст.Пальмира - Чорнобай-Іркліїв/- Богодухівка – /Красенівка-Привітне/, вартість робіт складає  2 млн.грн., аукціон призначено на 07.08.2018

    О 241919 /Н-08/ -Мельники-Чехівка вартість робіт складає 2 млн.грн. та О 241910 /Н-08/ - Жовнине – 1 млн.грн., аукціони призначено на 08.08.2018.

    По інших напрямках ремонти заплановані в межах до 200 тис. грн, що дає можливість провести роботи  без проведення тендерів.

    У закладах освіти в рамках підготовки до опалювального сезону 2018/2019 років проведені тендерні закупівлі енергоносіїв (вугілля, дров, брикетів торф’яних) на суму 4113,6 тис. грн, тендерні процедури на придбання продуктів харчування (м’яса свинини та м’яса курятини) на суму 1100 тис. грн. 

    Проведена робота по зміцненню матеріально-технічної бази закладів освіти району. В газовій топочній Лящівського НВК проведена заміна 2-х опалювальних котлів на потужніші. Проведені ремонти 5 шкільних автобусів (Великоканівецького, Лящівського НВК, Чорнобаївських ЗОШ І-ІІІ ступенів №№ 1, 2, Чорнобаївської гімназії).

    Зміцнилась навчально-матеріальна база закладів освіти. Для Красенівського НВК, Малобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів придбані холодильники, для Великоканівецького НВК – витяжна вентиляція, для Васютинського, Степівського НВК - принтери, для Великобурімської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Жовнинського, Ревбинського НВК, Чорнобаївської гімназії – спортивне обладнання, для Вереміївського НВК – тенісний стіл,  для Лукашівського НВК – спортивна форма, для Новожиттівського НВК Староковрайської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Великобурімського ДНЗ – телевізори, для Ревбинського НВК килимове покриття, для Красенівського, Франківського НВК - бензопилки.      

    На проведення ремонтних робіт та підготовки закладів освіти до нового опалювального сезону передбачено 3 014 тис.грн. (зокрема: бюджетних коштів – 1 690 тис. грн., субвенції сільських рад –  1 324 тис. грн.). Крім цього, буде використана спонсорська допомога місцевих господарств, підприємців, батьків, депутатів різних рівнів.

    В цьому році особлива увага приділяється створенню відповідної навчально-матеріальної бази для навчання в 2018-2019 навчальному році першокласників: проведенню капітальних ремонтів класних кімнат, їх естетичному оформленню, оснащення новими меблями, комп’ютерною, оргтехнікою, наочністю.

    Успішно проведена літня оздоровча кампанія. Влітку 2018 року на базі закладів загальної середньої освіти із 29.05 по 15.06 була організована робота 58 таборів. На базі ЗЗСО працювали 30 пришкільних таборів відпочинку, в яких відпочивали 1187 учнів. Працювали 28 таборів праці і відпочинку, роботою та відпочинком в яких були охоплені 640 учнів. В 12 ЗЗСО працювали літні мовні школи, в яких були задіяні 216 учнів.

    У медичних закладах району також здійснюється зміцнення матеріально-технічної бази та підготовка до роботи в опалювальному періоді 2018-2019 років. У закладах культури проводяться капітальні та поточні ремонти.

    Вчасно та в повному обсязі проводиться виплата соціальних допомог.

    - Підвівши аналіз підсумків економічного і соціального розвитку за І півріччя  2018 року, слід зазначити, що на сьогодні треба максимально направити зусилля на  виконання пріоритетних завдань, визначених облдержадміністрацією на 2018 рік, зокрема по створенню та розвитку нових аграрних формувань в галузі сільськогосподарського виробництва, щодо реалізації експортного потенціалу та забезпечення залучення інвестицій, проведення ремонтів доріг, підготовки закладів освіти до 1 вересня, належного функціонування медичних закладів і закладів культури. У рамках змін до чинного законодавства необхідно забезпечити надання населенню житлових субсидій згідно оновленого Порядку призначення житлових субсидій та проведення інформаційно – роз’яснювальної роботи серед населення щодо системи пільг, на які мають право учасники АТО, - зазначила Ірина Василівна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь