A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У Білозір’ї відкрили центр ПМСД

Дата: 06.04.2018 12:22
Кількість переглядів: 686

Фото без опису

    У Білозірській ОТГ запрацював Центр первинної медико-санітарної допомоги. Це – комунальний заклад, створений в контексті реформування медицини. Білозірська ОТГ перша серед громад області, де в рамках процесів децентралізації вже функціонує такий заклад первинної ланки медичної допомоги.

    В урочистостях з нагоди відкриття взяли участь почесні гості з числа керівництва області та Черкаського району.

Фото без опису

    – У нас були амбулаторія та дільнична лікарня. Але ще в січні 2016 року нашим лікарям та медперсоналу не платили зарплати через Мінфін та Казначейство, і ми були змушені створити комунальний заклад первинної медико­санітарної допомоги, – розповіла передісторію створення закладу заступник сільського голови з питань освіти та охорони здоров’я Білозірської ОТГ Ірина Грищенко. – Медична реформа передбачає, щоб і на первинному рівні були забезпечені комфортні умови для медичного обслуговування населення й працювали сімейні лікарі.

    Тепер в комунальному закладі Білозірської ОТГ є денний стаціонар на 7 ліжок, поліклініка та передбачено обслуговування дільничною медсестрою на дому. У поліклініці працюють чотири сімейні лікарі, лікар­педіатр та лікар­терапевт. Окрім того, в ОТГ функціонує філіал від Черкаської ЦРЛ – цілодобове стаціонарне відділення на десять ліжок.

Фото без опису

    Під Центр ПМСД реконструювали колишнє приміщення стаціонару дільничної лікарні. Ремонт тривав близько двох місяців. За 2 млн 150 тисяч грн зі старої будівлі, яка не ремонтувалась більше 30 років, зробили лялечку. Щоб справити новосілля швидше, у ремонті приміщення взяв участь навіть медичний персонал – допомагали обдирати «стару» фарбу на стінах. На ремонт пішли кошти, спрямовані з держбюджету на розвиток інфраструктури ОТГ, та з місцевого бюджету. Оснащували ж центр не без участі благодійників. Наприклад, ковдри та постіль придбав «Червоний Хрест». За словами Ірини Грищенко, на сьогодні центр оснащений ще не на 100 % від потреби. Проте допомогти його доукомплектувати комп’ютерами вже пообіцяв нардеп Сергій Рудик. Окрім того, 60 тис. грн на Центр вже виділили на останній сесії сільради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь