A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулася 24 сесія Чорнобаївської районної ради

Дата: 17.05.2018 15:22
Кількість переглядів: 811

    16 травня у сесійній залі районної ради відбулася 24 сесія Чорнобаївської районної ради VII  скликання.

    Участь у роботі сесії взяли голова райдержадміністрації Сергій Джоболда та почесний голова асоціації «Незалежне об’єднання сільськогосподарських підприємств Чорнобаївського району» Петро Душейко. Також були запрошені перший заступник голови РДА Валентина Стилик, депутат обласної ради Микола Пошиваник, сільські голови, керівники установ, організацій і підприємств району.

    До порядку денного засідання було включено 34 питання, які відповідно до Регламенту районної ради попередньо розглядалися на засіданнях постійних комісій та погоджувалися президією районної ради. Головуючим на сесії було обрано депутата районної ради Миколу Джулая.

    На початку засідання виступив голова районної виборчої комісії Олексій Чорногор, який зачитав постанову про реєстрацію депутатом районної ради від ВО «Черкащани» Володимира Анатолійовича Москаленка. Тож разом із ним на сесії був присутній 31 депутат. Також головуючий на сесії Микола Джулай та голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда привітали з днем народження депутатів Тетяну Лук’яненко та Світлану Депутат.

    Далі депутати внесли зміни до порядку денного та почали роботу. Так, народні обранці проголосували за безкоштовне харчування для дітей з особливими потребами, які навчатимуться в інклюзивних групах та класах. Таких дітей у нас в районі двоє у дитячих садочках та 8 у школах. Внесли зміни до статуту Придніпровського закладу загальної середньої освіти Чорнобаївської районної ради, надали дозвіл на будівництво футбольного поля з твердим покриттям в Чорнобаївській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1, прийняли до районної комунальної власності недобудовану частину приміщення Ревбинського НВК та дали дозвіл на її продаж на конкурсній основі із послідуючою рекультивацією земельної ділянки.

    Внесли депутати і зміни до районної програми «Турбота», зокрема, у пункті щодо вшанування учасників Другої світової війни щодо виплати одноразової матеріальної допомоги в розмірі 1000 гривень до Дня пам’яті та примирення в Україні особам з інвалідністю внаслідок війни, учасникам бойових дій та солдатським вдовам Другої світової війни. Також внесли зміни у програму «Турбота» в частині вшанування загиблих та поранених під час проходження служби в органах внутрішніх справ. 12 квітня 2018 року минуло 20 років із дня смерті майора міліції Чорнобаївського районного відділу УМВС України Олександра Слинька, який загинув під час затримання озброєних злочинців. А його колега Віктор Буряк отримав вогнепальне поранення, внаслідок якого отримав інвалідність. Аби вшанувати пам'ять загиблих Олександра Слинька та Юрія Велька (нашого земляка, який загинув у м. Київ), та підтримати Віктора Буряка, райдержадміністрація запропонувала, а президія районної ради підтримала встановлення виплати одноразової грошової допомоги у розмірі 10 тис грн сім’ям загиблих під час проходження служби в органах внутрішніх справ та особам, які отримали вогнепальні поранення під час служби в органах внутрішніх справ, що призвело до втрати працездатності. Виносилося і питання щодо виплати щомісячної стипендії дітям-сиротам, які навчаються у професійно-технічних та вищих навчальних закладах. Зокрема, до переліку осіб, які мають право на отримання стипендії, додали повнолітніх, які є студентами.

    Також депутати затвердили новий статут комунального некомерційного підприємства «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги». Як розповіла головний лікар Чорнобаївського центру первинної медико-санітарної допомоги Любов Тарасенко, сьогодні триває реформа охорони здоров’я. І наш район в області є лідером із підписання декларацій із пацієнтами. На сьогодні таких декларацій підписано вже понад 10 тис. Підтримали народні обранці і рішення про реорганізацію комунального закладу «Чорнобаївська центральна районна лікарня» в комунальне некомерційне підприємство «Чорнобаївська багатопрофільна лікарня» Чорнобаївської районної ради.

    Начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк доповіла про внесення змін до рішення районної ради від 18.12.2014 №40-3/VІ «Про районну програму реформування і розвитку житлово-комунального господарства Чорнобаївського району на 2015-2019 роки зі змінами від 31.03.2016, 20.09.2016, 22.12.2017.

    - Як Ви знаєте, з 1 січня 2018 року ремонт доріг загального користування місцевого значення здійснює обласна державна адміністрація за рахунок коштів Дорожнього фонду. Цього року з Дорожнього фонду на ремонт та утримання доріг загального користування місцевого значення Чорнобаївський район може отримати 30,6 млн грн. Однак обов’язковою умовою отримання цих коштів є виділення співфінансування з місцевих бюджетів у розмірі 30%, що становить більше 9 млн грн, - зазначила Ірина Василівна.

    Голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда розповів депутатам, які саме дороги району і яким чином будуть ремонтуватися за ці кошти.

    - Як розповіли нам у Черкаській ОДА, із 30,6 млн грн, які нам виділяють на ремонт доріг, 3 млн грн передбачені на експлуатаційне утримання доріг. Тож сума, яка лишається на поточний середній ремонт, це 27 млн 650 тис грн. Коли ми порадилися із департаментом, із управлінням Державної структури, яка буде проводити тендери, дійшли висновку, що доцільно було б наше співфінансування, а це 9 млн 195 тис. грн, пустити на дрібний поточний ремонт, –  розповів Сергій Миколайович. – Роботу по обстеженню доріг ми провели ще два місяці тому, була залучена відповідна організація та складені дефектні акти. Звісно, аби відремонтувати усі дороги в районі, нам потрібна сума у 2-2,5 рази більша від тої, яку нам виділено. Але ми все одно намагалися включити до плану проведення робіт усі наші дороги, десь провести середній поточний ремонт, десь ямковий, але зробити усі 14 основних доріг проїзними.

    Виникали у депутатів питання і по співпраці Іркліївської ОТГ із районною адміністрацією та районною радою, зокрема у питаннях фінансування ОТГ районних структур та організацій, таких як територіальний центр, Школа мистецтв, спортивний комплекс, ЦРЛ та Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги, на що Сергій Миколайович дав вичерпні роз’яснення.

    Обговорення викликали і питання про  внесення  змін  до  рішення  районної  ради  від 22.12.2017 №22-2/VІІ «Про районний бюджет на 2018 рік» із змінами від 06.03.2018. Зокрема, депутата Євгенія Самченка здивувало, чому зняли кошти з капітальних ремонтів сільських лікарських амбулаторій. Депутат отримав роз’яснення, що цього року ремонт 5 лікарських  амбулаторій району  буде фінансуватися із Державного бюджету, а з районного бюджету на ці цілі потрібно буле виділити 20% співфінансування. Тож частину із цих коштів було вирішено спрямувати на виплату заробітної платні працівникам Чорнобаївського центру первинної медико-санітарної допомоги.

    Та найбільше обговорення викликало питання про мережу освітніх закладів у Чорнобаївському районі. Начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна розповіла про те, що сьогодні навчальні заклади району заповнені всього на 30% від запланованої потужності, тому мережа потребує негайного скорочення. Усі присутні депутати погодилися з цим та дали доручення відділу освіти скласти детальний план реорганізації мережі закладів освіти і представити його на наступну сесію, та висвітлити аргументацію  в ЗМІ. Особливо в першу чергу треба думати про якість знань.

    До закінчення сесії депутати розглянули ще низку важливих питань.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь