A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У школах Чорнобаївського району пройшов День знань

Дата: 03.09.2018 15:17
Кількість переглядів: 1300

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    1 та 3 вересня в школах району пролунали перші дзвоники, сповіщаючи про початок нового навчального року для 3150 школярів.

Фото без опису

Фото без опису

    Вперше за шкільні парти у школах району сіли 320 першокласників, які розпочали навчання  за новими  програмами дванадцятирічної повної загальної середньої освіти, за новим Державним стандартом початкової школи «Нова українська школа».

    На виконання Закону «Про освіту»  з державного бюджету на обладнання початкової школи виділено 1297982 грн, з районного – 319901 грн. Проведено тендери на придбання одномісних парт, оголошено та тривають відкриті торги на придбання комп’ютерів та дидактичного обладнання для першокласників.

    Протягом червня-липня безкоштовно для усіх 1-х класів України було завезено набори  LEGO.  Для першокласників  від фундації  The LEGO Foundation завезено 322 набори «6 цеглинок» та 35 наборів «LEGO Play Box».

    На капітальні  та поточні ремонти закладів освіти,  обладнання та оформлення навчальних центрів перших класів відповідно до вимог Нової української школи використано більше п’яти мільйонів гривень.

    З метою покращення роботи з надання освітніх послуг учням створено комунальний заклад «Інклюзивно-ресурсного центру з відділенням денного перебування дітей з особливими освітніми потребами» (ІРЦ) Чорнобаївської районної ради. У закладі надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, забезпечуватимуть методичний, психологічний, дефектологічний, логопедичний супровід дітей з особливими освітніми потребами протягом усього навчання, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації.  Послуги центру будуть безкоштовними для батьків.

    У закладах освіти відкрито 5 інклюзивних груп, 5 інклюзивних класів та введено посади   5 асистентів вчителя та вихователя.

    Спільними зусиллями районної влади, органів місцевого самоврядування, керівників сільськогосподарських підприємств та просто небайдужих до проблем школи створено  усі необхідні умови для отримання якісної освіти.

Фото без опису

Фото без опису

    Тож нехай цей навчальний рік відкриє перед учнями нові горизонти над підкореними вершинами, вчителів надихне успіхами вихованців, а батьків – гордістю за своїх дітей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь