A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Проведено апаратну нараду

Дата: 13.03.2017 15:16
Кількість переглядів: 743

  Фото без опису

    13 березня  голова Чорнобаївської районної державної адміністрації Сергій Джоболда провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, організацій та установ району.

    Під час наради заслухано доповідь начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлани Шаповал про виконання Указу Президента України  від 06.06.2006 № 481 «Про заходи щодо відродження традиційного народного мистецтва та народних художніх промислів в Україні».

Фото без опису

    У своєму виступі вона зазначила, що  на Чорнобаївщині традиційно розвиваються народні художні промисли та відзначила  імена кращих майстринь та майстрів району.

    Техніками народного мистецтва вчаться володіти 47 учнів Чорнобаївської ДШМ. Юні митці є активними учасниками різноманітних мистецьких конкурсів. Зокрема, вони стали переможцями Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої»; посіли призові місця в соціально-мистецькому благодійному проекті в рамках виставки дитячих робіт «Диво звірі»,  в  районному конкурсі-виставці  «Таланти скликають друзів», у XXІV виставці образотворчого мистецтва учнів шкіл естетичного виховання області, присвяченій 202-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка;  у 2 Міжнародному фестивалі-конкурсі дитячої та юнацької творчості «Штурм»: ХХІ Всеукраїнському фестивалі дитячої та юнацької творчості, присвяченому  Всесвітньому Дню Землі на тему «Від роду до народу, від народу до нації», обласному конкурсі «Боротьба за незалежність України та її захист в ХХ-ХХІ століттях», та ін.

    Очільник району заслухавши звіт по даному питанню наголосив на важливості залучення підростаючого покоління  до навчання народному декоративно-прикладному мистецтву, необхідності продовження практики проведення традиційних культурно-масових заходів з залученням народних майстрів та доручив розробити та виготовити буклет про народних умільців  Чорнобаївщини.

    Крім того, під час наради  начальник відділу виробництва сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Олег Ткалич розповів про готовність  сільськогосподарських підприємств району до весняно-польових робіт, - за розробленим планом розвитку агропромислового комплексу на 2017 рік, сформовано структуру посівних площ. Господарствами буде посіяно зернових культур на площі 41,2 тис. га., що становить 52,5 відсотка у структурі посівних площ – що більше на 2,0 тис.га до минулого року.

    Під майбутній урожай сільськогосподарськими підприємствами посіяно 8,8 тис.га озимих культур, з яких на зерно – 8,3 тис.га.  Крім того, посіяно озимого ріпаку на площі 887 га.

    На сьогодні посіви озимих культур відновлюють вегетацію: 70 відсотків озимини знаходяться у задовільному стані, 18 % - у доброму, 10 % – слабкі, 1% посівів загинули.

    -  Необхідно тримати на контролі хід проведення весняно-польових робіт та забезпечення сільгосппідприємств матеріально - технічними ресурсами. Дуже прикро, що в цьому році  на 6 тис га зменшилися посівні площі озимих культур, -  зазначив Сергій Джоболда. - Управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації необхідно  виходити з ініціативою до облдержадміністрації  по відновленню дотування державою сільськогосподарських підприємств, що вирощують озимі культури та здійснювати постійний моніторинг стану посівів сільськогосподарських культур.

    Також дав доручення  рекомендувати керівникам сільськогосподарських підприємств  та фермерських господарств району дотримання  оптимальної сівозміни сільськогосподарських культур та відбору  монолітів озимих культур для визначення їх фактичного стану.

    В порядку контролю доручень попередньої апаратної наради, а саме  протоколу № 1 від 03.01.2017 «Про  стан реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» доповіла державний реєстратор райдержадміністрації Лідія Сосунова.

    По завершенню апаратної наради голова райдержадміністрації дав доручення структурним підрозділам райдержадміністрації з питань вирішення піднятих проблем на загальних зборах учасників АТО Чорнобаївщини, які відбулись 11 березня.

 

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь