A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У районах працюють над програмами з підтримки родин контрактників

Дата: 16.02.2017 15:10
Кількість переглядів: 722

    У районах та містах області нині працюють над розробкою програм, реалізація яких стане стимулом для черкащан вступати до лав Збройних сил за контрактом, та буде реальною підтримкою для їхніх родин. Про це поінформували очільники районів під час селекторної наради, яку провів заступник голови ОДА Костянтин Омаргалієв.

    Нагадаємо, напрацювати стимули для контрактників закликав нещодавно керівників на місцях голова облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

    – Важливим завданням сьогодні для всієї держави є комплектування сильної армії професійними військовими, котрі добре усвідомлюють важливість справи, яку роблять. У той же час маємо створити умови для того, аби родини військових, які стоять на захисті кордонів країни, відчували себе захищеними. Сьогодні Черкащина має активізуватись з набором військових. Нині уклали контракти на службу близько 100 осіб, заплановано ж у першому кварталі 300.

    Військовий комісар області Євген Курбет наголосив, що безпосередньо до військових частин призивають насамперед військовослужбовців, які отримали досвід служби в зоні АТО та мають військово-облікову спеціальність. Решта направляється до навчальних центрів, вже потім – до бригад, поміж яких 72-га, 30-та, 32-га та ін.

    – Наші кандидати – це, як уже зазначалось, військовослужбовці, які мають досвід служби в АТО, – сказав Євген Олександрович. – Також ті, у котрих закінчились виплати в центрі зайнятості, а працевлаштуватись не вдалось. Укладати договори можуть і військові, які не бажають проходити строкову службу, що вже, до речі, розпочинається з квітня, та можуть продовжити контракт. Також військовозобов’язані, які були з різних причин реформування Збройних сил скорочені, демобілізовані, не отримували права на пенсійне забезпечення, або ж одержували мінімальне. Таким чином служба за контрактом дасть змогу покращити їхні соціальні гарантії.

    Керівники районів під час селекторної наради повідомили про ситуацію з набором контрактників на місцях. Натомість Костянтин Омаргалієв наголосив на тому, що особисто відвідуватиме райони, які не виконують завдання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь