A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося чергове засідання комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини

Дата: 25.05.2017 14:52
Кількість переглядів: 695

Фото без опису

    24 травня голова районної державної адміністрації Сергій Джоболда провів засідання комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини за участі членів комісії та запрошених.

    На порядок денний виносилося 7 питань: про розгляд заяви громадянина щодо надання висновку органу опіки та піклування про визначення місця проживання малолітньої дитини; 2 питання про надання дозволу органу опіки та піклування на продаж житлового будинку, користувачами яких є неповнолітні діти; про надання дозволу органу опіки та піклування; про доцільність позбавлення батьківських прав відносно трьох малолітніх дітей; про можливість призначення опікуном громадянку над  малолітньою дитиною; про звільнення громадянки від здійснення повноважень піклувальника над дитиною, позбавленою батьківського піклування, в зв’язку з невиконанням нею своїх обов'язків; про доцільність припинення соціального супроводу сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах.

    Перше питання перенесено на наступне засідання комісії для доопрацювання інформації та об’єктивного прийняття рішення.

    Щодо другого та третього питання про надання дозволу органу опіки та піклування на продаж житлових будинків, користувачами яких є неповнолітні діти, то комісія районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини задовольнила прохання заявників, оскільки після вчинення відповідного правочину діти будуть забезпечені житлом. Про підтвердження права власності на будинок свідчать технічний паспорт на житловий будинок, договір купівлі-продажу та витяг про реєстрацію права власності на нерухоме майно.

    По четвертому питанню згідно акту обстеження матеріально-побутових умов проживання встановлено, що громадянин проживає в будинку без зручностей разом зі своєю співмешканкою. Також присутній той факт, що громадянин не визнає свого батьківства на 2 дітей. Відносно третьої дитини чоловік батьківство визнає та готовий її виховувати. Комісія районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини вивчивши матеріали та вбачаючи факти тривалого невиконання батьківських обов’язків громадянином прийняла висновок щодо доцільності позбавлення батьківських прав та передали матеріали до суду для подальшого їх розгляду та прийняття рішення.

    По питанню щодо можливості призначення опікуном громадянку над  малолітньою дитиною: комісією органу опіки та піклування Чорнобаївської селищної ради було проведено обстеження умов проживання сім’ї. Під час обстеження було встановлено, що умови проживання сім’ї задовільні. Родина проживає у великому будинку, з усіма зручностями. Біля будинку є надвірні споруди, ведеться підсобне господарство. Для життя та виховання дитини створено всі необхідні умови. Комісія районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини призначила  опікуном громадянку над  малолітньою дитиною.

    Щодо шостого питання про звільнення громадянки від здійснення повноважень піклувальника над дитиною, позбавленою батьківського піклування, в зв’язку з невиконанням нею своїх обов'язків, то під час спільного виїзду служби у справах дітей та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді громадянки, встановити місце її знаходження не вдалося. Опікун вживає спиртні напої та веде аморальний спосіб життя. Комісія районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини прийняла рішення звільнити громадянку від здійснення повноважень піклувальника над дитиною, позбавленою батьківського піклування,  в зв’язку з невиконанням нею своїх обов'язків.

    Щодо подання директора РЦСССДМ Інни Шпак було прийнято рішення про припинення соціального супроводу сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах відповідно до запропонованого списку.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь