A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулось засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорнобаївській райдержадміністрації

Дата: 16.08.2018 14:47
Кількість переглядів: 803

Фото без опису

    15 серпня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Валентини Стилик відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чорнобаївській районній державній адміністрації.

Фото без опису

    У засіданні взяли участь члени ДНПК та представники органів місцевого самоврядування, зокрема, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, сільські голови Богодухівки Ірина Олашин та Великих Канівців Віктор Квітка. Також були запрошені керівник МРГ «Чорнобаївське» Вадим Стародуб, в. о. головного лікаря Чорнобаївсьокї ЦРЛ Сергій Чуба, голова черкаського обласного благодійного фонду “Життя” Оксана Савіцька.

    На ньому розглянули питання виконання оздоровчих заходів щодо сказу тварин на території Чорнобаївського району. Про ситуацію із захворюваністю на сказ тварин у районі доповів начальник управління Держпрожспоживслужби у Чорнобаївському районі Василь Катеруша. За його словами, із початку 2018 року на території району було зафіксовано 9 випадків сказу у 5 населених пунктах. Зокрема, на території Богодухівської сільської ради – 4, Чорнобаївської селищної – 2, та по одному випадку у Крутьках, Жовнино та Старому Ковраї. На населені пункти, де були виявлені ці випадки, накладені карантинні обмеження. Що стосується профілактики цього захворювання, то з початку року проти сказу було щеплено 2106 тварин. Щеплення було здійснено вакциною, закупленою з держбюджету. Ще 300 доз антирабічної вакцини закупила Чорнобаївська селищна рада. Однак на сьогодні цього недостатньо. Не достатньо, за словам Василя Катеруші, виконуються і заходи щодо регулювання чисельності лисиць на території району. Також не врегульованим лишається питання чисельності безритульних тварин у населених пунктах району.

    Директор МРГ «Чорнобаївське» Вадим Стародуб зазначив, що їхніми працівниками проводиться відстріл лисиць. Однак вони не можуть охопити усі населені пункти району, тому рекомендували сільським радам, які зіткнулися з такою проблемою, звернутися до них із офіційними листами.

    Сільський голова Богодухівки Ірина Олашин розповіла, що сільська рада планує виділити кошти на закупівлю 500 доз вакцини. А також звернула увагу на те, що для вирішення проблеми зі сказом потрібно проводити просвітницьку та профілактичну роботу із населенням. Адже саме власники тварин повинні самостійно щеплювати їх від сказу. Особливо це стосується великої рогатої худоби, яку виводять у загальну череду. Великоканівецький сільський голова Віктор Квітка зазначив, що ще однією проблемою є приховування власниками фактів загибелі тварин і, відповідно, неможливість вчасного реагування на такі випадки. Селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко розповіла, що селищна рада розпочинає співпрацю із організацією, яка буде здійснювати відлов, стерилізацію і чіпування бродячих тварин.

    В. о. головного лікаря Чорнобаївської ЦРЛ Сергій Чуба розповів про ситуацію із наданням антирабічної допомоги населенню району. Так, із початку року по антирабічну допомогу звернулося 48 осіб. Після огляду лікарем-травматологом допомогу у вигляді щеплення було надано 24 особам.

    Також на засіданні виступила голова черкаського обласного благодійного фонду “Життя” Оксана Савіцька. Вона розповіла про обласну програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами та наголосила на тому, що така програма має бути прийнята у кожному населеному пункті. А також розповіла про послуги, які надає їхня організація.

    За результатами засідання були прийняті відповідні рішення по проведенню заходів профілактики сказу тварин. Зокрема, стосовно виконання попередніх рішень, регулювання чисельності лисиць та бродячих тварин, закупівлі антирабічної вакцини та інші.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь