A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання оздоровлення дітей розглянули на засіданні міжвідомчої координаційної ради

Дата: 18.05.2018 14:37
Кількість переглядів: 875

Фото без опису

Фото без опису

 

    17 травня відбулося засідання міжвідомчої координаційної ради по літньому відпочинку та оздоровленню дітей та підлітків влітку 2018 року. В роботі ради взяв участь голова райдержадміністрації Сергій Джоболда.  

    Про хід підготовчої роботи до початку відпочинкової та оздоровчої кампанії влітку 2018 року доповів завідувач сектору у справах сім’ї, молоді та спорту Володимир Авраменко.

    – На виконання районної програми відпочинку та оздоровлення дітей сільськими та селищним бюджетом виділено 742,1 тис. грн, із них 275 тис. грн на оздоровлення дітей соціально незахищених категорій та 466,6 тис. грн. – на харчування учнів 1 - 4 класів у пришкільних таборах відпочинку.

    Послуги з оздоровлення дітей у районі планує надавати один оздоровчий заклад, який внесений до Державного реєстру дитячих оздоровчих таборів – Приватне Акціонерне Товариство «Дитячий оздоровчий центр «Сосонка», який розміщений в с. Мельники. Перед початком першої оздоровчої зміни планується виїзд комісії райдержадміністрації для огляду закладу.

    Щодо стану готовності пришкільних таборів та підготовку до оздоровлення і відпочинку дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, присутніх інформувала начальник відділу освіти Раїса Піддубна. У своєму виступі вона зазначила, що, за попередніми даними, пришкільні табори будуть працювати у 30 закладах загальноосвітної середньої освіти. У них відпочиватимуть 1363 дітей. У 27 таборах праці і відпочинку відпочинком буде охоплено 465  дітей. У 12 навчальних закладах району планується функціонування літніх мовних таборів, у яких  буде задіяно 181 учень. У кожному таборі з денним перебуванням для учнів 1-4 класів передбачається триразове харчування, а для першокласників планується організувати денний сон, у таборах праці і відпочинку та мовних таборах –   одноразове харчування.

    Важливим питанням залишається стан готовності відпочинкових та оздоровчого таборів до початку роботи та стан води у водоймах. З означеного питання доповів начальник управління Держпродспоживслужби у Чорнобаївському районі Василь Катеруша. Він зазначив, що рішеннями  Регіональної та районної комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій  передбачені заходи  по  підготовці місць масового відпочинку населення, в тому числі і відпочинку на воді, до літнього  періоду. Також Василь Іванович зауважив, що 10.05.2018 р в ході здійснення комісійної перевірки робочою групою РДА виконавчому директорові ДОЦ «Сосонка» були надані пропозиції щодо усунення недоліків. На сьогодні ці недоліки усунені або на стадії виконання.

    Завідувач Чорнобаївського відділення Золотоніського міжрайонного відокремленого підрозділу ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби» Іван Коренюк поінформував про стан лабораторних досліджень при підготовці до оздоровчого періоду, зазначивши, що наразі підходять до завершення лабораторні дослідження, як сільського водопостачання, так і водопостачання шкіл району. Відхилень від державного стандарту немає, крім с. Васютинці. Перевірити залишилося водогін с. Крутьки.

    Про хід підготовчих робіт до відкриття оздоровчого сезону в ПрАТ «Дитячий оздоровчий центр «Сосонка» інформував присутніх виконавчий директор  Олексій Хотинський.

    – У цьому році оздоровчий заклад «Сосонка» планує  організувати три зміни тривалістю 21 день. Перша зміна розпочнеться 7 червня. Вартість путівки становить 6000 грн. Наразі закінчуємо роботи по механічній і хімічній обробці водонапірної башти, проводимо дезінфекцію води, її зразки направили на аналіз. Здійснюються роботи щодо протипожежної безпеки,  перевірки кухонних приладів та  розеток. Вже завершилися ремонтні роботи спальних кімнат та продовжуються ремонти душових кімнат та їдальні. Поновлено комплекти постільної білизни. На сьогодні вже набраний персонал, який проходить медичний огляд.

    Про порядок направлення дітей на оздоровлення за кошти профспілок інформували присутніх голова райкому профспілки працівників держустанов  Лариса Дражнікова, голова районної профспілкової організації працівників освіти Раїса Панаско та головний лікар КЗ «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Любов Тарасенко. А начальник відділу виробництва сільськогосподарської продукції управління агропромислового розвитку РДА Олег Ткалич коротко окреслив питання про оздоровлення дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села.

    –   Керівникам господарств необхідно сприяти оздоровчій кампанії дітей працівників відповідних господарств, – зазначила Валентина Стилик.

    Про роботу по направленню дітей до санаторно-лікувальних закладів області інформувала головний лікар КЗ «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Любов Тарасенко.

    – Протягом 4 місяців до центру надійшло 67 путівок, тобто було оздоровлено 67 дітей, з яких 35 осіб пільгових категорій.

    Як зазначив начальник служби у справах дітей Юрій Волох, з метою мінімізації негативних проявів серед дітей та молоді під час літніх канікул сплановано роботу служби у справах дітей спільно з районним відділом поліції. Відтак буде проводитися профілактичний рейд «Літо».  

    З інформацією щодо забезпечення охорони громадського порядку у місцях відпочинку та оздоровлення дітей ознайомила присутніх заступник начальника кримінальної поліції Оксана Безхижко, зазначивши, що на сьогодні розроблено план профілактичних заходів з метою профілактики та запобігання травматизму, вживання алкоголю та наркотичних засобів. Так, у вечірній час патрульні екіпажі будуть направлені в територіальні громади та  ДОЦ «Сосонка».

    Про забезпечення протипожежного стану у місцях відпочинку та оздоровлення дітей розповів провідний інспектор Чорнобаївського РС УДСНС України у Черкаській області Вадим Галушка. За його словами, на обліку Чорнобаївського районного сектору 34 навчальних закладів і 8 дошкільних навчальних закладів. Протягом 3 місяців було проведено 16 позапланових перевірок, де складено акти і приписи з недоліками. Тож при підготовці навчального закладу до початку роботи пришкільних таборів відпочинку необхідно звернути особливу увагу на наявність і справність засобів пожежогасіння, а також на протипожежну сигналізацію у закладах з цілодобовим перебуванням людей.

   По закінченню засідання присутніми заслухано та доповнено проект протокольних доручень.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь