A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній у голови райдержадміністрації говорили про виконання програми «Підтримки молоді, дітей та сімей на 2013 - 2018 роки» та профілактичні медичні огляди

Дата: 06.03.2017 14:36
Кількість переглядів: 800

   Фото без опису

  6 березня під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди відбулася щотижнева апаратна нарада за участю  заступника голови районної ради Анатолія Нужного, керівників відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району. 

  Про хід проведення щорічних обов’язкових профілактичних медичних оглядів у 2017 році доповіла головний лікар Чорнобаївської  центральної районної лікарні Тетяна Козлова. -  Згідно списків, погоджених із завідувачем районного лабораторного відділення ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр держсанепідслужби України» профілактичним медичним оглядам  підлягало 1017  працівників сільського господарства, в тому числі 304 жінки. З них трактористів – 159; водіїв – 90; електрозварювальників – 21; електриків – 24;  працівників що працюють з отрутохімікатами – 63.

       Голова райдержадміністрації Сергій Джоболда відмітив, що необхідно переглянути графіки роботи медичних працівників та працівників лабораторії, які проводять профогляди, щоб працівники сільськогосподарських підприємств району могли проходити  медичний огляд протягом одного дня.

    Про хід виконання програми «Підтримки молоді, дітей та сімей на 2013 - 2018 роки» доповів завідувач сектору   у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації Володимир Авраменко.

     У своєму виступі він зазначив, що на виконання заходів Програми  у 2015 році було виділено 14,0 тис. грн. в 2016 році 15,0 тис. грн., які були використані в повному обсязі.    

     Протягом року проводилась робота по залученню  найактивніших учнів шкіл до участі в конкурсах, фестивалях, олімпіадах, змаганнях обласного та Всеукраїнського рівнів дитячих та юнацьких команд КВН, що проходили в інших куточках України, а саме: «Первосміх» -  м. Лубни та «Жарт-птиця» -  Одеська область.

      В 2015 році на зазначені заходи використано 5,0 тис. грн., в 2016 році – 8,0 тис. грн.

    Спільно з відділом освіти та відділом культури і туризму райдержадміністрації організовуються та проводяться районні заходи спрямовані на пошук творчих та обдарованих дітей, молоді, залучення їх до розвитку інтелектуальних і творчих здібностей. А саме: «Сузір’я майбутнього», «Таланти скликають друзів», «Тарасовими шляхами», чемпіонат шкільних команд КВН, зимовий та літній кубок КВН для молоді та інші.

    З метою формуванню у дітей та молоді сімейних цінностей проводяться інформаційно-просвітницькі акції «16 днів проти насильства в сім’ї», в рамках яких розповсюджується інформаційні матеріали серед навчальних закладів.

    – Як уже зауважувалося раніше сектору  у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації  необхідно більше уваги приділяти проведенню роботи не  тільки з учнями навчальних закладів району, у відділі освіті райдержадміністрації цю роботу налагоджено та напрацьовано роками, а  саме  роботі з молоддю району, залучаючи її до проведення масових та спортивних заходів, – сказав Сергій Джоболда.

     В порядку контролю на апаратній нараді  було розглянуто питання  про хід виконання комплексного плану профілактики та боротьби зі сказом в Чорнобаївському районі на 2011-2017 роки.

       В.о.начальника управління  Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі  Василь Катеруша доповів, що в  2016 році на території району було виявлено 9 неблагополучних пунктів по захворюванню тварин на сказ – це Кліщинська, Тимченківська, Іркліївська, Жовнинська, Москаленківськасільські ради, МТФ СТОВ «Надія»  - село Франківка та в смт Чорнобай - три випадки протягом року. В 2017 році вже зареєстровано випадок сказу собаки в смт. Чорнобай.

       На території сільських рад та прилеглі угіддя рішенням ДНПК було накладено карантинні обмеження, розроблено комплексні плани по ліквідації захворювання. На даний час з усіх вищезазначених громад карантинні обмеження знято, крім смт Чорнобай. Але заходи згідно комплексних планів виконано в неповному обсязі саме в частині регулювання популяції червоних лисиць та чисельності бродячих тварин в населених пунктах району.

     - Так дійсно на сходах сіл та зустрічах з жителями районну досить гостро піднімається питання збільшення кількості бродячих тварин, - зауважив голова райдержадміністрації та доручив управлінню Держпродспоживслужби в Чорнобаївському районі спільно з управлінням агропромислового розвитку райдержадміністрації розробити комплексну районну програму по профілактиці сказу та цивілізованим шляхом, в рамках чинного законодавства, провести роботу по зменшенню бродячих тварин

    Також на апаратній розглянуто ряд організаційних питань: про стан  виконання бюджетів у лютому 2017 року та заходи щодо посилення фінансово-бюджетної   дисципліни; про стан  функціонування медичних та    загальноосвітніх  закладів району.

    По завершенню апаратної наради головою райдержадміністрації було надано ряд  доручень керівникам структурних підрозділів та організацій району.

   

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь