A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Збільшення кількості відвідувачів Черкащини спонукає до розширення туристичної інфраструктури в індустрії гостинності, – Віталій Коваль на регіональному форумі

Дата: 22.06.2018 14:23
Кількість переглядів: 518

 

   Збільшення кількості туристів в області спонукає до розширення туристичної інфраструктури в індустрії гостинності. Про це сказав перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль. Учора він відвідав регіональний форум готельно-ресторанного бізнесу і кейтерінгу. Він відбувся в Черкасах за ініціативи Східноєвропейського університету економіки  і менеджменту, Асоціації кулінарів України, Національної мережі Reikartz Hotel Group. Це – форум-платформа для діалогу між державою, освітою та бізнесом, комунікаційний майданчик для укладання угод, а також популяризації творчих досягнень у ресторанній справі.Поміж запрошених: відомі ресторатори, готельєри, шеф-кухарі, провідні фахівці сфери гостинності зі столиці та інших міст України. Вони шляхом теоретичних та практичних методів ділились власним досвідом, зокрема й зі студентами місцевих університетів та технікумів із відповідним напрямком навчання.

    Перший заступник голови ОДА Віталій Коваль під час Форуму зауважив, що подібні заходи є досить важливими й необхідними. Як зазначив Віталій Володимирович, нині на Черкащині активно розвивають туристичний напрямок. За сприяння обласної влади в області вже вдруге провели Туристичний Форум, працює портал «Черкащина туристична». Також спільно з IT-компанією «Everlabs» розроблено мобільний туристичний додаток «Черкаси відкриті» з інформацію про найцікавіші об’єкти регіону. Між тим, створено й Асоціацію гостинності Черкащини, якою розроблено вже 12 нових цікавих маршрутів для відвідувачів регіону.

   Фото без опису

   – За останні роки кількість туристів на Черкащині значно збільшилась, зокрема й завдяки проведенню різного роду форумів та фестивалів, – говорить Віталій Коваль. – Торік лише офіційно область відвідало близько 1 млн 200 тис. туристів. Результат – більше 540 тис. грн доходів від туристичного збору. І це далеко не повні можливості нашого туристичного потенціалу. Вже сьогодні кількість виїзних заходів в області зросла. Відтак виникає потреба в збільшенні кількості готелів та ресторанів з високою якістю обслуговування. А це спонукає нас до розвитку готельно-ресторанної справи, розширення туристичної інфраструктури в індустрії гостинності в цілому.

    Водночас керівниця Східноєвропейського університету Любов Шпак сказала:

    – Ми прагнемо дати нашим студентам якомога більше практичних навичок. Адже на нинішньому ринку праці діють сучасні технології та методики, яким вони мають навчитися, аби стати конкурентоспроможними. Черкащина ж має неабиякий потенціал для розвитку. І тут важлива генерація думок.

     Протягом дня в межах Форуму відбулися різноманітні дискусії та майстер-класи

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь