A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Маємо позитивну динаміку», – Юрій Ткаченко про соціально-економічний розвиток області

Дата: 29.05.2017 14:16
Кількість переглядів: 635

    Позитивна динаміка зберігається в економіці Черкащини цього року. Про це сказав голова ОДА Юрій Ткаченко на засіданні колегії в понеділок.

    Ця тенденція утримується з минулоріч. Так, за комплексною рейтинговою оцінкою Мінрегіонбуду, Черкащина торік посіла сьоме місце серед областей. Традиційно має лідерські позиції у виробництві сільгосппродукції, зросли показники капітальних інвестицій, якості освіти, соціальних послуг тощо.

    – Ми враховуємо всі показники, відповідно корегуємо свою роботу та визначаємо розвиткові пріоритети, – зауважив очільник області. – Приміром, за три місяці цього року експорт та імпорт зріс на 70%. Задля допомоги місцевим виробникам у виході на зовнішні ринки ми розробили експортний профіль області. Міжнародні експерти визначили потенційні експортні ніші для наших виробників. Допомагає в пошуку закордонних партнерів і наша Агенція регіонального розвитку. Кожен керівник району зобов’язаний із нею плідно співпрацювати.

    Також Юрій Ткаченко акцентував на інших пріоритетах, що цьогоріч визначені в області. Зокрема, в освіті, медицині, інфраструктурі, в питанні об'єднання громад.

    – Реалізація всіх планів вимагає спільних зусиль, фінансових теж, – сказав голова Черкаської ОДА. – Це стосується як створення інноваційних шкіл, так і ремонту доріг, закупівлі необхідного обладнання для медичних закладів, «швидких» тощо. Потрібний ресурс на місцях є. Реформа децентралізації дала нам необхідні фінансові можливості. Резерви для наповнення бюджетів також є. Треба активніше займатися питаннями детінізації економіки та легалізації зарплат.

    Додамо, що за перший квартал цього року до державного та місцевих бюджетів області мобілізовано понад 3,2 млрд грн. А це – на 54% більше, ніж за аналогічний період 2016 року. Водночас місцеві бюджети отримали податків і платежів на 365 млн грн більше. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь