A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На апаратній нараді райдержадміністрації обговорили ряд важливих питань

Дата: 14.05.2018 14:10
Кількість переглядів: 654

Фото без опису

    14 травня перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик провела апаратну нараду, на якій розглянуто 2 основні питання.

Фото без опису

    По першому питанню про підсумки надання субсидій на житлово-комунальні послуги мешканцям району  на опалювальний період  2017-2018 року доповів начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський. – Протягом опалювального сезону 2017-2018 року житловою субсидією користувалося 9163 сімей,  а за 2016-2017 років субсидією користувалося 8790 сімей.  Загальна сума призначених субсидій за опалювальний сезон 2017-2018 років  становить 158,8  млн грн, за 2016-2017 опалювальний сезон – 125,9 млн грн.

    Протягом опалювального сезону 2017-2018 року було здійснено 11  перерахунків  призначених субсидій (зміни тарифу на електроенергію, газопостачання,  норм споживання, соціальних стандартів).

    Загальна сума призначених субсидій на придбання твердого палива і скрапленого газу за  2017 рік склала 4,89 млн грн. та 3,82 млн грн.  у 2016 році. Кількість отримувачів даного виду  субсидії в 2017 році становила 1598 осіб, в 2016 році – 1278 осіб.

    Станом на 1 травня 2018 року до управління звернулося 1761 сімей із заявами про призначення субсидії на придбання твердого палива та скрапленого газу. Станом на 10.05.2017 року субсидію призначено 1511 особам.

    По закінченню виступу Олександр Юрковський зауважив, що відтепер, субсидія призначатиметься окремо на неопалювальний  (з 10 травня по 30 вересня) та опалювальний період (з 1 жовтня по 30 квітня). Опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

    – Управлінню з питань праці і соціального захисту населення необхідно продовжити проведення широкої роз’яснювальної роботи серед населення району, щодо змін механізму нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги, а також щодо виплати коштів за оренду земельних паїв, зокрема не однією сумою, а поквартально, оскільки це істотно впливає на розмір призначеної субсидії, – зазначила Валентина Стилик.

Фото без опису

    По другому питанню про  стан підготовки навчальних закладів району до  організованого завершення  2017-2018 навчального року інформувала присутніх начальник відділу освіти райдержадміністрації Раїса Піддубна. Вона зазначила, що наразі створена та подана в регіональний Центр «АС Диплом» Черкаського ОІПОПП електронна база даних про випускників 9-х та 11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів району для виготовлення документів про освіту на основі фотокомп’ютерних технологій. Навчальні заняття в усіх ЗНЗ завершуються 25 травня. В цей день в усіх навчальних закладах буде проведене Свято останнього дзвоника. Випускні вечори в 11-х класах будуть проведені після оголошення результатів ЗНО із 23 по 29 червня. Вручення документів про освіту випускникам 9-х класів буде проведене із 06 по 15 червня.

    Також Раїса Піддубна повідомила про організацію відпочинку та оздоровлення учнів. Влітку 2018 року в 69 таборах при ЗЗСО району передбачається охопити організованим відпочинком 2010 учнів, що становить 77,8%  від загальної кількості учнів, які підлягають організованому відпочинку. Будуть працювати 30 пришкільних таборів відпочинку, 27 таборів праці і відпочинку та 12 літніх мовних шкіл.

    Протягом літа в оздоровчому режимі працюватимуть всі заклади дошкільної освіти. Планується оздоровити 1027 дітей дошкільного віку.

    В кінці травня буде організована робота по розробці і погодженню робочих навчальних планів ЗЗСО на 2018-2019 навчальний рік.

    Після завершення роботи пришкільних таборів відпочинку буде проведений комплекс ремонтних робіт по підготовці закладів освіти до нового 2018-2019 навчального року та нового опалювального сезону.

    – Відділу освіти райдержадміністрації необхідно забезпечити організоване підвезення учнів 11-х класів до місця здачі  ЗНО, а також їх  медичний супровід, – зауважила Валентина Борисівна. – Щодо літнього оздоровлення дітей та підлітків, то районна влада намагається зробити все можливе, щоб оздоровлення дітей проводилося на території району. Так, 10 травня райдержадміністрацією організовано та спільно з представниками Держпродспоживслужби здійснено виїзд до ДОЦ «Сосонка», з метою перевірки виконання методичних рекомендацій щодо належної підготовки закладу до відпочинку та оздоровлення дітей згідно чинного законодавства.

    В порядку контролю про стан дотримання вимог санітарних норм і правил на ринках району при реалізації продовольчих товарів повідомив начальник районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області райдержадміністрації Василь Катеруша.

    – Необхідно продовжити роботу комісії на ринках району по  перевірці дотримання вимог санітарних норм при реалізації продовольчих товарів, а також  по припиненню стихійної торгівлі продуктами харчування в населених пунктах району, оскільки від цього залежить  життя і здоров’я жителів району, – зауважила Валентина Борисівна.

    По закінченню наради перший заступник голови райдержадміністрації звернула увагу головного лікаря комунального закладу «Чорнобаївський центр  первинної медико-санітарної  допомоги» Чорнобаївської районної ради Любові  Тарасенко на дотриманні трудової дисципліни працівниками фельшерсько-акушерських пунктів та на медичному супроводі спортивних змагань, які проводяться в населених пунктах району.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь