A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В Чорнобаї відкрили пам’ятник Небесній сотні та загиблим героям АТО

Дата: 21.02.2017 13:16
Кількість переглядів: 1114

Фото без опису

    20 лютого у День Героїв Небесної Сотні у смт Чорнобай, біля Меморіалу Слави, відбулося урочисте відкриття пам’ятного знаку «Борцям за волю України» на честь героїв, які загинули у кривавих подіях під час Революції Гідності на Майдані Незалежності та бійців, що віддали своє життя  у ході антитерористичної операції на східних кордонах України.

Фото без опису

    У відкритті пам’ятного знаку взяли участь заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, заступник голови районної ради Анатолій Нужний, депутати обласної ради Роман Буданцев, Микола Авраменко та Микола Пошиваник, одна з ініціаторів створення пам’ятного знаку «Борцям за волю України», депутат районної ради політичної партії «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП» Лідія Русакова, секретар селищної ради Олексій Саюн, голова ГО «Спілка учасників АТО черкащани Чорнобаївського району» Микола Костенко, представники трудових колективів, структурних підрозділів райдержадміністрації, установ, організацій, молодь та громадськість району.

    Цього ж дня, біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» відбувся мітинг-реквієм присвячений Дню Героїв Небесної Сотні.

Фото без опису

    – Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати і не забувати героїчні сторінки нашої країни. Адже хто не знає минулого, той не вартий майбутнього, – звернулася до присутніх Валентина Стилик. – Ми, українці, прагнемо й надалі розбудовувати власну країну, яка, пройшовши крізь полум'я воєн та інші лихоліття, вибрала шлях єднання, миру, демократії, достойного європейського життя.

    Це наш святий  обов'язок перед майбутніми поколіннями, перед пам'яттю загиблих співвітчизників.

Фото без опису

Фото без опису

    Усі присутні хвилиною мовчання вшанування героїв, котрі загинули за світле майбутнє України та поклали квіти до пам’ятного знаку, а молодь випустила в небо жовті та блакитні повітряні кульки з власне виготовленими паперовими ангелами-охоронцями.

 

Довідково:

    Пам'ятний знак «Борцям за волю України» виготовлено з граніту та міді. Автор пам'ятного знаку – Петро Лантух. Основу знаку складає малий тризуб, який виготовлений з гранітного каменю різних кольорів: червоного, зеленого та сірого. Доповнює композицію знаку птах фенікс – символ безсмертя та відродження, який розправивши крила злітає в вись.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь