A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На засіданні в РДА обговорили подальшу долю Чорнобаївського підприємства теплових мереж

Дата: 04.06.2018 12:54
Кількість переглядів: 656

    31 травня вже вдруге відбулося засідання робочої групи, на якому обговорили перспективи майбутнього опалювального сезону в селищі Чорнобай. Така необхідність виникла через критичний стан, в якому перебуває Чорнобаївське підприємство теплових мереж.

    У засіданні взяли участь голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, перший заступник голови РДА Валентина Стилик, заступник керівника секретаріату районної ради Анатолій Чупрун, селищний голова Чорнобаю Алла Мірошниченко, завідувач відділу комунального майна районної ради Станіслав Мозговий, начальник управління з питань праці та соціального захисту населення Олександр Юрковський, в. о. директора ЧКПТМ Юрій Цимбал, начальник Чорнобаївської дільниці Золотоніського відділення ПАТ «Черкасигаз» Денис Рева, директор ТОВ «Чорнобай тепло» Михайло Пацьора, депутати районної ради та інші.  

    Чорнобаївське підприємство теплових мереж має мільйонні борги перед газопостачальною організацією. Тож є імовірність, що на опалювальний сезон їм не дадуть лімітів на газ, через що частина мешканців багатоповерхівок та бюджетні організації можуть залишитися без опалення. Тому нині вирішується питання щодо передачі в оренду котелень та теплових мереж теплопостачальній організації, яка зможе забезпечити теплом жителів селища. Відповідне рішення мають розглянути на найближчій сесії районної ради, так як ЧПТМ перебуває у районній комунальній власності. 

    Через розбалансованість тепломережі  (на сьогодні в селищі із 550 квартир тільки 202 користуються централізованим теплопостачанням) і високу збитковість також піднімалося питання оптимізації системи централізованого теплопостачання з метою зменшення втрати теплоносія у теплових мережах. Зокрема, відключення споживачів, які перебувають на найбільшій віддалі від котелень, та будинків, де з централізованим теплопостачанням залишилося всього кілька квартир. Таких у селищі нараховується від 5 до 9.

    У зв’язку з цим обговорювалося і питання переведення квартир із централізованого на індивідуальне опалення. 18 травня депутати Чорнобаївської селищної ради прийняли програму "Покращення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків селища шляхом газифікації, встановлення індивідуального опалення та бюджетної підтримки соціально незахищених верств населення". Депутати запланували кошти для виконання гідравлічного розрахунку системи газопостачання в райцентрі та для надання матеріальної допомоги соціально незахищеним верствам населення для встановлення індивідуального опалення  (по 5 тис. грн.).

      У нараді також взяв участь директор ТОВ «Чорнобай тепло» Михайло Пацьора. Він розповів про роботу своєї організації, яка забезпечує теплопостачання ЗОШ №2 та спорткомплексу за нижчою ціною, ніж це здійснювало ЧПТМ.

    Під час обговорення звучали різні варіанти вирішення ситуації. Зокрема, переведення газової котельні тепломережі на альтернативне паливо, побудова окремих котелень для бюджетних організацій чи навіть окремих багатоквартирних будинків та інші. Однак більшість присутніх зійшлися на тому, що насамперед слід провести першочергові заходи, такі як здача в оренду котелень тепломережі та відключення найбільш віддалених від котелень квартир. Таким чином можна буде запобігти зриву опалювального сезону, а ЧПТМ більше не накопичуватиме борги.

    - Ми з вами повинні спрацювати таким чином, аби з 15 жовтня 2018 року всі споживачі залишилися задоволеними як якістю послуг, так і їх вартістю. І при цьому зробити все, аби зберегти наше районне підприємство теплових мереж, не допустити його банкрутства, - підсумував Сергій Джоболда.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь