A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївський район готується до опалювального сезону 2018-2019 років

Дата: 04.09.2018 12:35
Кількість переглядів: 897

Фото без опису

    Підготовка до сталої роботи в осінньо-зимовий період є одним з найважливіших завдань органів влади, органів місцевого самоврядування, керівників підприємств, установ і організацій.

    За словами головного спеціаліста сектору містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Руслана Кириченка в рамках підготовки до опалювального сезону 2018/2019 років в закладах освіти проведено заміну опалювальних котлів у котельні Лящівського НВК (триває підготовка до встановлення комерційних вузлів обліку газу), ведуться підготовчі роботи до ремонту котельні із заміною котла у дошкільному підрозділі у Васютинському НВК (за рахунок субвенції сільської ради), заміна патрубків у газовій топочній Степівського та Лукашівського НВК

    Завершується монтаж лічильників і модемів по 13 газових топочних (Бакаївський НВК, Богодухівка ДНЗ/ЗОШ, В.Канівці ДНЗ/ЗОШ, Малоканівецька ЗОШ, Степове ДНЗ, Новоукраїнський НВК, Малобурімська ЗОШ, Малобурімський ДНЗ, Новожиттівський НВК, Веселохутірський НВК, Ревбинський НВК). На даний час виготовлені робочі проекти та передані на погодження до ПАТ «Черкасигаз», до 20.09.2018 року заплановано провести повірку димовентканалів.

    Проведено аукціон по тендерній процедурі закупівлі вугілля – 822 т. на суму 3 503 100 грн та  дров – 407 м3  на суму 305 250 грн.

    Наявна кількість вугілля на даний час становить – 601 т.

    Розпочато заготівлю дров. На даний час заготовлено – 107 куб.м.   

    На проведення ремонтних робіт та підготовки закладів освіти до нового опалювального сезону передбачено 3 014 тис.грн (зокрема: бюджетних    коштів – 1 690 тис. грн., субвенції сільських рад – 1 324 тис. грн).

    В ході підготовки до опалювального сезону в закладах медицини проведена заміна твердопаливного котла в с.Тимченки. (придбано котел на суму 21 тис. грн). Проведено капітальний ремонт Лукашівської ЛА на суму 327 035 грн та розпочато роботи по капітальному ремонту приміщення амбулаторії. Завершились роботи по проведенню води і каналізації в Хрестителівській ЛА, в приміщенні зроблено туалет.  Зроблено ремонт відмостки в ФАП с.Ревбінці. Ведеться ремонт підлоги в ФАПі с.Тарасівка. Ведуться роботи по капітальному ремонту  другого поверху поліклінічного корпусу Чорнобаївської АПМСД.

    В подальшому заплановано поточний ремонт системи опалення Лящівської ЛА ЗПСМ, а саме зменшення опалювальної площі.  Виготовляється проектно-кошторисна документація на капітальний ремонт В.Бурімської СЛА, в ході роботи також заплановано зменшення опалювальної площі.

    Виготовляється проектно-кошторисна документація по капітальному ремонту даху Богодухівської СЛА.

    На сьогодні для закладів охорони здоров’я, які мають газове опалення підготовлена документація на заміну газових лічильників. Зроблено повірку газових сигналізаторів. Підготовлені  акти готовності  закладів охорони здоров’я до опалювального сезону 2018/2019 рр.

    Для  придбання дров і вугілля були передбачено 337 196 грн. Завезено 157,5 м3 дров на суму 51 389 грн. Укладений договір на придбання вугілля в  сумі 198 тис. грн.

    Відповідно до організаційно-технічних заходів, розроблених по Чорнобаївській ЦРЛ до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 років виконано плановий огляд, перевірку 4-х лічильників теплової енергії. Проведено вибіркові ремонти систем теплопостачання в акушерсько-гінекологічному та реанімаційному відділеннях, додаткове ущільнення систем теплопостачання, водогону, каналізації. Електротехнічною лабораторією проведено лабораторні виміри та випробування електричних мереж приміщень.

    В рамках підготовки закладів культури до осінньо-зимового періоду 2018-2019 років відділом культури і туризму райдержадміністрації проведено капітальні та поточні ремонти в Привітненському СБК (капітальний ремонт частини даху), кінотеатрі смт Чорнобай (капітальний ремонт відмостки приміщення), в Мирненському СБК (проведено заміну дверей та вікон), Староковрайській СБФ (проведено заміну 6-ти вікон), Крутьківському СБК (встановлено електричну систему обігріву глядацької  зали), проведено часткову профілактику та ремонт внутрішніх систем теплопостачання приміщення кінотеатру.

    Що стосується Чорнобаївського КПТМ та опалення жителів смт Чорнобай, то селищною радою розроблено й затверджено на сесії селищної ради цільову програму «Покращення теплопостачання багатоквартирних житлових будинків селища шляхом газифікації, встановлення індивідуального опалення та бюджетної підтримки соціально незахищених верств населення», на реалізацію якої виділено 150 тис грн.

    З селищного бюджету виділено 26000 грн на виготовлення документації щодо гідравлічного розрахунку газових мереж селища для переведення квартир на індивідуальне газове опалення. Укладено договір з ПАТ «Черкасигаз» на проведення даних робіт та  виготовлено і надано відповідні технічні завдання.

Селищний голова Алла Мірошниченко наголосила на тому, що тепло до квартир буде подаватися лише за наявності лічильника в будинку і після підписання нового договору з ТОВ „Чорнобай-тепло”, яке орендує частину майна тепломережі. Придбати і встановити лічильник жителі повинні власними силами. Без лічильника тепло в квартири подаватися не буде. При наявності лічильника потрібно зробити його повірку до початку опалювального періоду та перевірку технічного стану вентиляційних каналів.

    За Чорнобаївським КПТМ рахується кредиторська заборгованість на 30.08.2018 року – 7399,4  тис. грн, зокрема:

    - НАК НафтоГаз за 2018 року - 940,3 тис грн;

    - борги за газ минулих періодів - 6459,1 тис грн.

    У травні 2018 року підприємством підписано договір на реструктуризацію заборгованість за спожитий природний газ в сумі 3 491 954,19 грн. Підприємство взяло на себе зобов’язання сплачувати 54594,17 грн/міс, на протязі 5 років. Ці кошти воно буде отримувати із надання майна в оренду. Загальна сума орендної плати становить 74 тис грн/міс із подальшим корегуванням на місячний індекс інфляції.

    ТОВ «Чорнобай-тепло» провело демонтаж газових котлів. Наразі планується розпочати завезення та монтаж пілетних котлів. Проведено монтаж 250 погонних метрів у двотрубному виразі теплотраси та розпочато заміну теплотраси протяжністю 400 м.

    – Бюджетним установам, які опалюються від центрального теплопостачання необхідно  укласти договори на теплопостачання з ТОВ «Чорнобай-тепло», – наголошує Валентина Стилик.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь