A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

До уваги суб’єктів державної реєстрації та нотаріусів

Дата: 04.09.2018 12:29
Кількість переглядів: 564

Фото без опису

    Головне територіальне управління юстиції у Черкаській області повідомляє про те, що 28.08.2018 набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» від 03.07.2018 № 2475-VIII (далі – Закон).

    Законом внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Сімейного кодексу України, Кримінально-виконавчого кодексу України, Цивільно- процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України, Законів України «Про дорожній рух», «Про нотаріат», «Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України», «Про банки і банківську діяльність», «Про статус депутатів місцевих рад», «Про центральні органи виконавчої влади», «Про безоплатну правову допомогу», «Про вибори народних депутатів України», «Про судовий збір», «Про Кабінет Міністрів України», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про запобігання корупції», «Про прокуратуру», «Про місцеві вибори», «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», «Про державну службу», «Про Державне бюро розслідувань», «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів», «Про виконавче провадження».

    У Законі України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон 1) відтепер передбачено, що у разі звернення заявника із заявою про державну реєстрацію права власності щодо майна, що відповідно до поданих для такої реєстрації документів відчужено особою, яка на момент проведення такої реєстрації внесена до Єдиного реєстру боржників, зокрема за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів за наявності заборгованості з відповідних платежів понад три місяці, суб’єкт державної реєстрації, нотаріус відмовляє у проведенні державної реєстрації прав (п. 12 ч. 1 ст. 24 Закону 1) та відповідно п. 9-1 ч. З ст. 10 Закону 1 надає в установленому порядку та у випадках, передбачених Законом України «Про виконавче провадження», відповідну інформацію органу державної виконавчої служби або приватному виконавцю.

    В свою чергу, у Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (далі – Закон 2) частину першу статті 28 доповнено підставою для відмови у проведенні державної реєстрації, а саме у випадку, коли заяву про державну реєстрацію змін до відомостей Єдиного державного реєстру, пов’язаних із зміною засновників (учасників) юридичної особи у зв’язку із зміною частки засновника (учасника) у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) юридичної особи, подано щодо засновника (учасника), який на момент подання заяви внесений до Єдиного реєстру боржників, зокрема за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів за наявності заборгованості з відповідних платежів понад три місяці, крім випадку збільшення розміру такої частки, суб’єкт державної реєстрації, нотаріус відмовляє у проведенні державної реєстрації зазначених змін, та згідно п. 6-1 ч. 2 ст. 6 Закону 2 надає в установленому порядку та у випадках, передбачених Законо України «Про виконавче провадження», відповідну інформацію органу державної виконавчо служби або приватному виконавцю.

    Ознайомитись з текстом змін Ви можете за посиланням http://zakon3 .rada.gov.ua/laws/show/2475-19/page.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь