A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося розширене засідання Центру допомоги учасникам АТО

Дата: 20.06.2018 12:24
Кількість переглядів: 592

Фото без опису

19 червня у приміщенні Чорнобаївської РДА району відбулося розширене засідання районного Центру допомоги учасникам АТО.

У ньому взяли участь голова Чорнобаївської райдержадміністрації Сергій Джоболда, перший заступник голови райдержадміністрації Валентина Стилик, фахівці обласного Центру допомоги учасникам АТО Євген Одновол та Наталія Кучерова, голова ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району Микола Костенко, члени районного Центру допомоги учасникам АТО, сільські голови району. 

Фото без опису

Фото без опису

На початку засідання фахівці управління з питань праці та соціального захисту населення РДА роз’яснили присутнім новий Порядок проведення психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 №1057. Відповідно до нього створено комісію при управлінні з питань праці і соціального захисту населення РДА з питань організації санаторно-курортного лікування та психологічної реабілітації деяких категорій громадян.  24.05.2018 року на засіданні відповідної комісії було включено ТОВ Санаторій «Токарі» до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації учасників АТО та постраждалих учасників Революції Гідності. Для надання послуг з психологічної реабілітації з держбюджету виділено 32,677 тис. грн (4 особи).

Начальник управління Олександр Юрковський надав інформацію про стан забезпечення медичною, психологічною, професійною реабілітацією та соціальною адаптацією учасників АТО. На обліку в управлінні перебуває 390 осіб, які мають статус учасника бойових дій, з них 25 осіб – особи з інвалідністю внаслідок війни, інформація про них внесена до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.  На оздоровлення учасників АТО з держбюджету виділено 217,149 тис. грн (на 25 осіб). На сьогодні на оздоровлення направлено 7 осіб. Крім того, до 21 санаторію навправлені заявки на санаторно-курортне оздоровлення учасників АТО. Із районного бюджету на 2018 рік на оздоровлення учасників АТО виділено 136,0 тис. грн, із сільських бюджетів виділено субвенції для оздоровлення учасників АТО в сумі 69,0 тис. грн.

За напрямом програми «Заходи з соціальної та професійної адаптації учасників АТО (крім військовослужбовців, звільнених у запас або у відставку)» на 2018 рік з державного бюджету виділено 41,810 тис. грн. На обліку в управлінні для отримання послуг з професійного навчання перебуває 19 осіб. У травні 2018 року до Чорнобаївської автомобільної школи ТСОУ направлено на навчання 4 часники АТО на суму 15,068 тис. грн.

Рішенням Чорнобаївської районної ради у 2017 році була прийнята районна цільова програма матеріальної підтримки Чорнобаївського РВК при проведенні призову та надання одноразової матеріальної допомоги особам, які зараховані на військову службу за контрактом та призвані на строкову військову службу на 2017-2021 роки. Згідно з нею надається матеріальна допомога у розмірі від 2 до 10 тис. грн особам, які зараховані на військову службу за контрактом, та у розмірі 5 тис. грн строковикам.

У березні 2018 року призначено грошову компенсацію для придбання житла та замовлено потребу за рахунок коштів держбюджету особі з інвалідністю внаслідок війни 2 групи з числа учасників АТО жителю села Іркліїв. Подав документи на придбання житла і ще один учасник АТО з інвалідністю.

Станом на 1 червня за рахунок коштів районного бюджету надано одноразову матеріальну допомогу 12 сім’ям учасників АТО в розмірі 1,5 тис. грн на загальну суму 18 тис. грн. Щомісяця виплачується стипендія дітям померлого учасника АТО у розмірі 1 тис. грн – за 5 місяців виплачено 10 тис. грн.

Фахівець обласного Центру допомоги учасникам АТО Черкаської області Євген Одновол подякував державним службовцям за ту роботу, яку вони проводять у напрямку захисту інтересів та задоволення потреб учасників АТО. Та звернув увагу на питання їх психологічної реабілітації та адаптації. Висловив побажання звертати більше уваги на це і голова ГО «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Чорнобаївського району Микола Костенко.

Під час засідання учасники Центру та запрошені сільські голови піднімали й інші питання. Зокрема, стосовно виділення земельних ділянок, виготовлення посвідчення учасників бойових дій та інші. Усі озвучені питання були взяті на контроль членами Центру допомоги учасникам АТО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь