A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА

Дата: 13.04.2017 12:01
Кількість переглядів: 658

Фото без опису

    Цього разу детальніше зупинюся на наших медичних пріоритеах. Галузь охорони здоров'я найпроблемніша, але водночас одна з найважливіших. На понеділковій координаційній нараді звернувся до керівників на місцях: відповідальніше ставитися до виконання профільних обласних програм.

 

  • завдання-максимум

    Наша головна мета – якісні зміни в медичних закладах, наближення якісних послуг до людей. Ідеться як про комфортні умови, так і про оновлення обладнання та самої системи надання послуг. Якщо стисло, то маємо такі ключові пріоритети:

1. Комплексний підхід до діагностики. Торік завдяки Держфонду регіонального розвитку ми придбали для районних лікарень сучасні флюорографи – для покращення діагностики туберкульозу та інших захворювань легенів. Цьогоріч плануємо створити по області щонайменше п’ять кабінетів «Здоров'я жінки» із необхідним обладнанням (мамографи, УЗД-апарати тощо). Це все задля своєчасного виявлення та лікування захворювань у жінок.

2. «Перезаванатження» приймально-діагноситичних відділень у центральних районних лікарнях. Аби надати пацієнтові повноцінну допомогу – спершу слід провести якісне діагностування. Незабаром наші фахівці нададуть районам типовий зразок, як усе має бути. Приклад усім раджу брати із Золотоніської ЦРЛ.

3. Нове обладнання, якого ще немає в області. Як приклад – для обласного кардіоцентру плануємо придбати ангіограф. В ідеалі ще один потрібен в Умані. Це обладнання дозволяє проводити найтонші операції на судинах серця та головного мозку, пришвидшує реабілітацію пацієнтів.

4. Інформатизована система супроводу пацієнтів. На Черкащині діє програма інформатизації сфери охорони здоров'я області. Простіше кажучи, це запровадження електронної черги, електронної картки пацієнта тощо. Першопрохідцем торік став наш обласний кардіоцентр. Нині ця практика шириться на інші медичні заклади, зокрема і в Черкасах. Таке завдання мають і центральні районні лікарні.

5. Оновлення автопарку «швидких». Нині маємо вкрай застарілий. Із понад сотні авто – лише до сорока порівняно нові (2013 року випуску). Тому завдання-максимум на цей рік – придбати щойнаменше 30 нових «швидких».

 

  • ресурс

    Реалізувати сповна всі ці пріоритети можливо лише зі співфінансуванням із місцевих бюджетів. Завдяки політиці децентралізації Президента й Уряду нині на місцях сконцентрований значно більший ресурс, аніж було донедавна. Так, за перший квартал перевиконання місцевих бюджетів уже сягнуло 150 млн грн. Тобто ресурс на розвиткові проекти є. І це все потрібно не мені чи обласній владі загалом, а всім. Приміром, «швидкі», придбані завдяки співфінансуванню з районного бюджету, лишаться в тому ж районі. Тобто обслуговуватимуть його жителів. В обласному бюджеті ми вже заклали необхідні кошти на цю програму. Черга – за місцевими владцями.

    Зважаючи на виконання визначених пріоритетів, оцінюватиму роботу голів райдержадміністрацій. Як я неодноразово наголошував: лише спільними зусиллями можна досягати результатів. Відсидітися не вийде! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь