A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

відбулося засідання колегії райдержадміністрації

Дата: 24.03.2017 11:49
Кількість переглядів: 901

   

    23 березня відбулося засідання колегії райдержадміністрації під керівництвом голови районної державної адміністрації Сергія Джоболди.

    В засіданні колегії взяли участь начальники відділів апарату, самостійних структурних підрозділів райдержадміністрації, керівники територіальних підрозділів міністерств і відомств в районі, селищний та сільські голови та представники засобів масової інформації району.

    На засіданні колегії були розглянуті питання: про підсумки виконання бюджету району за 2016 рік та завдання з його виконання у І кварталі 2017 року; про підсумки економічного і соціального розвитку району за 2016 рік та про проект програми економічного і соціального розвитку району на 2017 рік; про стан та перспективи добровільного об’єднання територіальних громад в районі; про роботу виконавчого комітету Великоканівецької сільської ради по виконанню делегованих повноважень; про стан кадрової роботи, дотримання вимог чинного законодавства про державну службу в 2016 році.

    По першому питанню доповів начальник фінансового управління райдержадміністрації Володимир Таранушенко.

    – Завдяки спільним заходам, спрямованим на виконання завдань з наповнення доходів бюджетів усіх рівнів, за 2016 рік власні та закріплені уточнені доходи загального фонду бюджету району виконані на 115,1 відсотка. Фактично до бюджету поступило 137,5 млн. грн., – наголосив Сергій Джоболда підводячи підсумки по першому питанню. - Аналізуючи стан надходжень ми бачимо, що всі сільські та селищна ради в цілому виконали більш, як на 100 відсотків доходи загального фонду.

    Пріоритетними завданнями в першому кварталі 2017 року повинні бути: забезпечення ефективного споживання енергоносіїв; забезпечення контролю щодо наповнення бюджетів, зокрема акцизного податку; забезпеченню своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ, зокрема і мінімальної заробітної плати в розмірі 3200 грн.; недопущення кредиторської та дебіторської заборгованості.

    По другому питанню виступила начальник відділу економіки райдержадміністрації Ірина Вовк.

    В центрі уваги перебували питання надання допомоги учасникам АТО, вимушеним переселенцям, енергозбереження, децентралізації, покращення транспортної інфраструктури та функціонування закладів гуманітарної сфери.

    Із 118 заходів передбачених Програмою економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2016 рік, виконано 95 (80,5 %).

    Для належного функціонування закладів гуманітарної сфери проведений комплекс робіт по покращенню технічного стану будівель і споруд матеріально-технічної бази та впровадженню енергозберігаючих заходів. За рахунок різних джерел фінансування в освітній галузі на ці цілі використано 12,4 млн. грн., в медичній - 4 млн. грн. та 3,4 млн. грн. вкладено в заклади культури.

    Для покращення стану автомобільних доріг в 2016 році освоєно більше 15 млн. грн. з різних джерел фінансування, зокрема на ремонти доріг комунальної власності використано 7.1 млн. грн., доріг місцевого значення – 4,3 млн. грн.

    В результаті спільної роботи з селищною радою відкрито автобусну станцію, сільськими радами встановлено 23 зупинки.

    Не зважаючи на те, що на державному рівні не виділено коштів на перевезення пільгових категорій населення, в районі проводяться компенсації перевізникам.

    Також Ірина Василівна презентувала проект програми економічного та соціального розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік.

    Відповідно до пріоритетів та пропозицій від структурних підрозділів райдержадміністрації, медичних закладів, селищної і сільських рад, депутатів районної ради були сформовані заходи проекту Програми.

    Досягнення цілей, поставлених в даному проекті, буде здійснюватись через реалізацію пріоритетів в економічній сфері, гуманітарній, сфері екологічної безпеки та збереження довкілля, та розбудові інституційної спроможності.

    Незмінним пріоритетом є залучення інвестицій у район. Бо це – наповнення бюджету, нові робочі місця та зарплати.

    Для залучення інвесторів планується презентувати економічний та інвестиційний потенціал району на виставках, ярмарках, форумах, розповсюдження інформації про інвестиційні можливості району, постійне поновлення інвестиційного паспорту району.

    В промисловому комплексі в 2017 році очікується збільшення обсягів виробництва та реалізації промислової продукції на всіх промислових підприємствах за рахунок введення вдію нових технологічних площ, розширення ринків збуту продукції та збільшення надання послуг.

    Розвиток сільськогосподарського виробництва планується за рахунок технологічної модернізації підприємств. Планується також подальший розвиток кооперативного руху та створення сімейних ферм.

    Одним з пріоритетних напрямків в програмі залишаються ремонти доріг загального користування місцевого значення, на які вже передбачено в районному бюджеті 3,03 млн. грн. Селищною та сільськими радами планується виконати роботи на дорогах комунальної власності на 10,5 млн. грн.

    Як і в попередні роки значна увага приділятиметься енергозбереженню як бюджетними установами так і підприємствами.

    В гуманітарному розвитку пріоритетними цілями забезпечення рівного доступу населення району до отримання якісної освіти та удосконалення мережі навчальних закладів та покращення їх матеріально-технічної бази.

    На підвищення доступності, якості та ефективності надання медичної допомоги населенню заплановано багато завдань на суму близько 10 млн. грн.

    Передбачено також заходи в галузі сімейної та молодіжної політики фізичної культури та спорту, культури, соціального захисту, збереження довкілля, розвитку територіальних громад, забезпечення безпечних умов життєдіяльності населення, покращення матеріально-технічної бази Чорнобаївського районного сектору ДСН, забезпечення безпеки руху на автодорогах району.

    По даному питанню прийнято рішення винести проект Програми економічного і соціального розвитку Чорнобаївського району на 2017 рік на розгляд сесії районної ради.

    По третьому питанню «Про стан та перспективи добровільного об’єднання територіальних громад в районі» виступив голова райдержадміністрації Сергій Джоболда та проінформував присутніх про останні зміни в законодавстві з питань децентралізації та добровільного об’єднання територіальних громад. Сергій Миколайович звернув увагу селищного та сільських голів на перевагах добровільного об’єднання територіальних громад та наголосив на тому, що часу для роздумів вже не залишилося і необхідно прискорити роботу по добровільному об’єднанню територіальних громад району та дав доручення  провести додатково інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів територіальних громад.

    В обговоренні даного питання прийняв участь Іркліївськии сільський голова Іван Поїздник, який розповів на якому етапі перебуває створення об’єднаної територіальної громади з центром в селі Іркліїв.

    По четвертому питанню про роботу виконавчого комітету Великоканівецької сільської ради по виконанню делегованих повноважень доповів Великоканівецький сільський голова Віктор Квітка.

    З аналізом підсумків проведення перевірки по виконання Великоканівецькою сільською радою делегованих повноважень виступила начальник відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності та звернень громадян апарату райдержадміністрації Любов Олексієнко, яка звернула увагу на усуненню, в установлені терміни, виявлених перевіркою недоліків.

    - Час вимагає від сільських рад переглянути підходи та задіювати всі резерви в вирішенні питання формування бюджету та наповнення його доходної частини. Нажаль, ми бачимо що вкрай мало сільських голів проявляють ініціативу у вирішенні даного питання. Я вже неодноразово наголошував на необхідності проведення грошової оцінки землі, яка дасть можливість без внесення змін до договорів оренди збільшити надходження до бюджету, - зазначив Сергій Миколайович та звернув увагу на забезпечення органами місцевого самоврядування належних умов функціонування кожного населеного пункту районну, а саме: вуличне освітлення; благоустрій територій; забезпечення населення побутовими послугами (вивезення сміття, ритуальні послуги, інше); безперебійне водопостачання; ремонти сільських доріг.

    Розглянуто також питання «Про стан кадрової роботи, дотримання вимог чинного законодавства про державну службу в 2016 році».

    За результатами засідання колегії було прийнято протокольні рішення.

    По закінченню засідання колегії учасникам зібрання доповів «Про стан проведення призову на строкову службу до Збройних Сил України та військову службу за контрактом» в.о. Чорнобаївського районного комісара Володимир Олійник.

    В своєму виступі Володимир Олійник попередив селищного та сільських голів про персональну відповідальність за невиконання Закону України «Про військовий обов'язок та військову службу» та постанови Кабінету Міністрів України від 07.12.2016 № 921 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних».

    Очільник району вказав селищному та сільським головам на недостатню роботу по оповіщенню, розшуку та доставці призовників на строкову службу для проходження медичної комісії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь