A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На комісії з питань захисту прав дитини вирішували питання, що стосуються захисту прав та інтересів дітей

Дата: 15.06.2017 11:39
Кількість переглядів: 1637

Фото без опису

    15 червня заступник голови районної державної адміністрації Валентина Стилик провела комісію з питань захисту прав дитини.

    На порядок денний було винесено та розглянуто 8 питань: про надання дозволу органу опіки та піклування на дарування житлового будинку та земельної ділянки, користувачем яких є неповнолітня дитина; про можливість призначення опікуном над малолітніми дітьми; про доцільність позбавлення батьківських прав батька щодо двох дітей в зв’язку з невиконанням ним своїх батьківських обов'язків; про доцільність позбавлення батьківських прав матері щодо малолітньої дитини в зв’язку з невиконанням нею своїх батьківських обов'язків; про доцільність позбавлення батьківських матері відносно малолітньої дитини; про надання згоди на укладання договору про припинення права на аліменти для малолітньої дитини у зв’язку з набуттям ним права власності на нерухоме майно; про надання дозволу органу опіки та піклування громадянці на продаж житлового будинку, в якому зареєстрована та проживає малолітня дитина; про розгляд заяви громадянина щодо надання висновку органу опіки та піклування про визначення місця проживання малолітньої дитини.

Фото без опису

    Всі питання були розглянуті  та прийняті відповідні рішення.

    По першому питанню комісія з питань захисту прав дитини  прийняла рішення задовольнити прохання громадянки на дарування житлового будинку та земельної ділянки користувачем яких є неповнолітня дитина. Після вчинення відповідного правочину дитина буде забезпечена житлом, оскільки і надалі буде проживати в даному будинку.

    По другому питанню щодо можливості призначення опікуном над малолітніми дітьми громадянки, враховуючи висновок служби у справах дітей райдержадміністрації  було вирішено підготувати рішення органу опіки і піклування про призначення її опікуном над  малолітніми дітьми.

    По третьому питанню враховуючи факти невиконання батьківських обов’язків вирішено подати документи до суду щодо позбавлення громадянина батьківських прав, оскільки він має проблеми із вихованням неповнолітніх дітей, не має на них впливу. Він має свої погляди на виховання, які не дають позитивних результатів, не розуміє важливості трудового виховання в сім’ї, розподілу коштів сімейного бюджету.

    12.04.2017 року було здійснено обстеження умов проживання даної сім’ї. Під час обстеження було виявлено, що умови для проживання та виховання дітей належним чином не створені, одяг брудний, постільна білизна брудна, продукти харчування в незначній кількості.

    По четвертому питанню, а саме щодо доцільності позбавлення батьківських прав матері щодо малолітньої дитини в зв’язку з невиконанням нею своїх батьківських обов'язків, враховуючи факти невиконання батьківських обов’язків, комісією вирішено передати документи до суду на позбавлення батьківських прав громадянки, оскільки мати не працює, не забезпечує відвідування дитиною навчального закладу. В будинку умови для проживання та виховання дитини незадовільні, відсутні продукти харчування.

    По п’ятому питанню враховуючи факти невиконання батьківських обов’язків комісія вирішила передати документи на позбавлення  батьківських прав до суду, оскільки мати вживає спиртні напої, залишає дітей без нагляду, не займається їхнім вихованням та не має постійного місця проживання.

    По шостому питанню враховуючи висновок служби у справах дітей від 12.06.2017, захищаючи майнові права та інтереси малолітньої дитини комісія з питань захисту прав дитини вважає за доцільне задовольнити прохання заявників щодо надання згоди на укладання договору про припинення права на аліменти за згодою матері дитини, оскільки батько в рахунок аліментів має намір передати у власність житловий будинок на ім’я малолітньої дитини.

    По сьомому питанню комісія з питань захисту прав дитини задовольнила прохання на продаж житлового будинку, в якому зареєстрована та проживає малолітня дитина.

    По восьмому питанню про розгляд заяви громадянина щодо надання висновку органу опіки та піклування про визначення місця проживання малолітньої дитини, комісія вирішила підготувати проект рішення щодо доцільності проживання малолітньої дитини з батьком та направити рішення до суду.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь