A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В ході апаратної наради розглянули соціальні питання

Дата: 13.02.2018 11:16
Кількість переглядів: 624

Фото без опису

    12 лютого на щотижневій нараді розглянуто питання щодо роботи Чорнобаївського  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за 2017 рік та завдання в 2018 році, питання соціального захист учасників бойових дій на території інших держав та стан підготовки до відзначення 29-ї річниці виведення військ з Афганістану.

    По першому питанню доповіла директор Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Шпак. – Протягом 2017 року спеціалістами та фахівцями із соціальної роботи Чорнобаївського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснено оцінку потреб у 568 сім’ях. Інспектування у 629 сім’ях дало можливість виявити 218 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах на вихованні яких 425 дітей. З даною категорією проводилася індивідуальна робота, через надання соціальних послуг. Здійснено 42 виїзди, як планові так і оперативні, що дали можливість виявляти та здійснювати контроль, щодо цільового використання коштів.

    На даний час під супроводом Центру перебувало 54 сім’ї.

    Спеціалістами та фахівцями центру проведено роботу щодо 149 сімей демобілізованих, мобілізованих учасників АТО, здійснено оцінку потреб та наданої послуги. Під супроводом Центру перебувало  3 таких сім’ї.

    Також спільно з Чорнобаївським районним відділом з питань пробації проводилася робота на попередження  скоєння повторних злочинів з 43 особами,  які перебувають у конфлікті з законом, 11 з яких стали клієнтами Центру.

    – Необхідно проводити роботу щодо максимального використання путівок для оздоровлення дітей, особливо в кризових сім’ях та активізувати роботу щодо відбору фахівців із соціальної роботи в територіальних громадах району, – наголосив Сергій Джоболда.

    По другому питанню інформував присутніх начальник управління з питань праці і соціального захисту населення райдержадміністрації Олександр Юрковський, який зазначив, що у Чорнобаївському районі в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги зареєстровано 121 учасники бойових дій в Афганістані, з них 58 інваліди війни.

    Відповідно до статті 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» учасникам бойових дій надається 75 % знижка при оплаті за користування житлом у межах норм.

    Щороку збільшується виплата одноразової грошової допомоги до 5 травня, так у 2017 році вона становила: для інвалідів війни 1 групи - 3500 грн.; для інвалідів війни 2 групи – 3100 грн.; для інвалідів війни 3 групи – 2700 грн.; для учасників бойових дій – 1200 грн.

    Також районною комплексною програмою «Турбота» передбачено щорічно до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав сім’ям загиблих воїнів Афганістану грошова допомога. На даний час в районі проживає одна сім’я. Так у 2017 році така допомога видана цій сім’ї в розмірі 1000 грн,  заплановано її  надати допомогу і в цьому році.

    На обліку по забезпеченню санаторно-курортним лікуванням перебувало 12 осіб, протягом 2017 року оздоровлено 5 осіб в санаторіях України, в госпіталі Пуща-Водиця оздоровлено 15 осіб. В медичних закладах району проводиться безкоштовне зубопротезування  та амбулаторне лікування учасників бойових дій в Афганістані.

    В порядку контролю про виконання заходів щодо попередження смертності дітей першого року життя присутніх доповіла заступник головного  лікаря комунального закладу «Чорнобаївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Чорнобаївської районної ради Валентина Пономаренко.

    По закінченню наради очільник району наголосив на дотриманні температурного режиму в закладах медицини, освіти та культури, а також епідеміологічного нагляду за захворюваннями на грип та кір в районі.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь