A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Чорнобаївці взяли участь у заході «Молитва за Україну»

Дата: 16.10.2018 11:08
Кількість переглядів: 605

   14 жовтня делегація з Чорнобаївщини взяла участь у заходах з нагоди отримання автокефалії Українською Помісною Православною Церквою які відбулись  в Києві на Софіївській площі, аби разом помолитись з християнами України за її  духовну єдність.

    11 жовтня цього року Священний Синод ухвалив історичне рішення про надання автокефалії Українській Помісній Православній Церкві. Президент України Петро Порошенко назвав це фактично ще одним актом проголошення Незалежності. Тепер православні ієрархи мають зібратися на собор і обрати голову Єдиної церкви. Після цього завершиться процес її оформлення.

     Ще раніше у липні Вселенський православний патріарх Варфоломій зробив історичну заяву, повідомивши «Наш Престол не визнав відділення Київської Митрополії та залежних від неї православних Церков Литви  та Польщі і їх приєднання до Московської Церкви, що було здійснено проти канонів і не були дотримані права Київського митрополита, який носив титул Екзарха Вселенського Престолу».

     Президент України Петро Порошенко з перших днів після обрання , розуміючи небезпеку церковного розколу для подальшого існування нашої держави, доклав чимало зусиль, щоб рух до об’єднання православних церков почався і отримав благословення Вселенського патріархату.

     Нарешті завершилась несправедливість, в результаті якої 332 роки тому Київська митрополія Православної церкви була незаконно підпорядкована Москві, у результаті чого віруючі християни в Україні були духовно розділені.

    Наразі в Україні існують три православні церкви: Українська Православна Церква Київського Патріархату (УПЦ КП), Українська Автокефальна Православна Церква (УАПЦ) і Українська Православна Церква Московського Патріархату (УПЦ МП). І тепер настав час відновити єдність розділеного церковного тіла в Україні.

 

За інформацією відділу організаційної роботи, інформаційної діяльності

та звернень громадян апарату райдержадміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь