A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

У 260 аптеках Черкащини можна отримати «доступні ліки»

Дата: 17.04.2018 11:07
Кількість переглядів: 614

    Кількість аптечних закладів на Черкащині – учасників урядової програми «Доступні ліки» зростає. Нині «доступні» лікарські засоби можна отримати вже в 260 місцях реалізації по області. Договори укладено з 129 суб’єктами господарювання, відзначив заступник очільника області Сергій Овчаренко.

    На відшкодування вартості лікарських засобів для лікування захворювань за програмою «Доступні ліки» для області розподілено понад 31 мільйон гривень. Вони вже у розпорядників коштів. Їх, за рішеннями сесій районних та міських рад, налічується 32.

    – Завдяки Програмі відповідні категорії хворих за наявності рецепту можуть отримати необхідні препарати безкоштовно чи придбати з незначною доплатою, – говорить посадовець. – Середня вартість відпущеного рецепту в області становить 52,5 гривні. Загалом же такі «доступні» рецепти виписали понад 117 тисячам черкщан.

    Відзначимо, фінансування субвенції проводиться щомісячно та своєчасно. За три місяці вже профінансовано майже 8 млн грн. З них уже використали 74 %, тобто понад 5,8 млн грн. Для лікування серцево-судинних захворювань використано від загальної суми 71 %, для лікування бронхіальної астми – 12 %, для лікування цукрового діабету II діабету – 17 %.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь