A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Коли мрії збуваються», – очільник області на FIRST LEGO League

Дата: 30.01.2017 10:54
Кількість переглядів: 703

    Близько сотні юних робототехніків змагаються сьогодні в Черкасах. Тут уперше відбувається регіональний турнір FIRST LEGO League. Відкрив його голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко.

    Свої вміння учасники турніру демонструють у низці змагань – «Гра роботів», «Основні цінності», «Пліч-о-пліч із тваринами», «Сумо» та «Слалом».

    – Про це ми лише мріяли два роки тому, коли почали впроваджувати пілотний проект із робототехніки в наших школах, – розповів очільник області Юрій Ткаченко. – І сьогодні, дивлячись на запал дітлахів, їхніх тренерів і батьків, переконався: він вдається. Маємо вже десять команд робототехніків – із Черкас, Золотоноші, Сміли, Єрок, Сигнаївки та інших міст і сіл. До речі, цей відбірковий турнір не лише Черкащина приймає вперше, він узагалі вперше відбувається поза межами столиці. Це – подія, яка об’єднала наших дітей довкола нових знань. Це – комбінація науки, високих технологій і освіти.

    Як зауважив голова Черкаської ОДА, проект із вивчення робототехніки й надалі поширюватимуть по школах області. Його реалізують завдяки співфінансуванню з обласного та місцевих бюджетів.

    – Ми починали із чотирьох пілотних шкіл, – сказав Юрій Ткаченко. – Що далі, то ініціатив більшає. Важливо зацікавлювати дітей до навчання, і ми це розуміємо. Тому і працюємо над новаціями. Саме задля цього ми торік ухвалили і програму «Інноваційні школи Черкащини».

    Нагадаємо, торік область долучилась і до міжнародної програми-конкурсу FIRST LEGO League. Її місія полягає в тому, щоби показати учням і вчителям світ науки і технологій.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь