A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді у голови райдержадміністрації говорили про неблагополучні сім’ї та розвиток самодіяльної художньої творчості в районі

Дата: 04.04.2017 10:45
Кількість переглядів: 715

     

    3 квітня очільник району Сергій Джоболда за участі   заступника голови райдержадміністрації  Валентини Стилик провів нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій та правоохоронних органів.        

  Про підсумки проведення громадського огляду умов проживання, навчання, виховання, зайнятості дітей, які виховуються в кризових та неблагополучних сім’ях доповів начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Юрій Волох,  який зазначив,  що  за даними соціальних паспортів сільських та селищної рад на місцях в районі проживає 6915 дітей, 1174 у 339 багатодітних сім’ях, 795 у 542 неповних, 604 у 249 малозабезпечених, 148 дітей-інвалідів, 98 дітей, батьки яких постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Протягом 1 кварталу 2017 року спостерігається негативна тенденція до збільшення кількості батьків, які з причини систематичного невиконання батьківських обов’язків за висновком органу опіки та піклування позбавляються судом батьківських прав.

  Так, на засіданні комісії з питань захисту прав дитини райдержадміністрації в січні стосовно 5 батьків піднімалось дане питання, в лютому стосовно 3 батьків, у березні 1 матері.

  Станом на 03.04.2017 року в районі набули статусу дітей-сиріт 2 дітей - померли батьки, 2 дітей, позбавлених батьківського піклування. Всього на обліку служби у справах дітей перебуває 107 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    - Ми повинні діяти на упередження, щоб не  трапилась трагічна ситуація, яка мала місце в нашому районі, тому разом з РЦСССДМ необхідно терміново налагодити тісну співпрацю з сільськими радами для додаткового введення штатних одиниць соціальних працівників в кожному селі, запровадити щомісячне письмове подання  селищною та сільськими радами службі у справах дітей та  РЦСССДМ  інформації щодо сімей з дітьми, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, зловживають алкоголем, залишають дітей без нагляду, жорстоко поводяться з ними, - наголосив голова райдержадміністрації Сергій Джоболда.  

  Про підсумки проведення творчих звітів територіальних громад розповіла начальник відділу культури і туризму райдержадміністрації Світлана Шаповал та окреслила завдання щодо розвитку самодіяльної художньої творчості в районі

  В ході наради Сергій Джоболда наголосив на необхідності тісної співпраці  голів сільських рад  з  сільськими  закладами культури та дав доручення розробити та проводити оцінювання роботи сільських клубів та сільських бібліотек, яке можна використовувати при стимулюючих виплатах. Також активно залучати молодих фахівців із числа випускників культосвітніх закладів до роботи в сільських закладах культури, де є вакансії.     

  В порядку контролю «Про підсумки інвентаризації земель державної власності  та дотримання умов щодо їх використання сільськогосподарськими підприємствами району» заслухали інформацію начальника відділу Держгеокадастру в Чорнобаївському районі Юрія Петренка.

     По закінченню апаратної наради голова райдержадміністрації звернув увагу на повноваження керівників структурних підрозділів, які покладено на них відповідно чинного законодавства та дав доручення згідно піднятих питань.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь