A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На Черкащині напрацювали план об’єднання ОТГ у новій редакції

Дата: 10.08.2018 10:39
Кількість переглядів: 715

    Без «білих» плям, «сірих» районів та залучивши до об’єднавчої роботи всі території Черкащини. В області завершили доопрацювання перспективного плану об’єднання територіальних громад. Надалі його винесуть на розгляд депутатського корпусу обласної ради, згодом подадуть на затвердження до Кабміну, каже заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань.

    Розпочали роботу над оновленням перспективного плану у липні. До роботи залучили кожен район. Аби врахувати позиції усіх сторін, до обговорення запрошували голів РДА, райрад, сільських рад, депутатів обласної ради. Результатом такої напруженої роботи став повністю відредагований та доповнений документ.

    – Перспективний план у новій редакції – не догма для районів, – каже Ярослав Березань. – Цей документ ніколи нею й не був для громад. Ми насамперед очікуємо й підтримуємо добровільну ініціативу від сіл. Адже з розумінням необхідності об’єднання, люди свідомо будуть готові взяти на себе відповідальність за подальше життя цієї громади після остаточного утворення ОТГ. Втім, наголошу, ухвалення рішень радами та проведення виборів – не означає, що громада автоматично буде визнана спроможною КМУ. У цьому випадку треба уважніше читати законодавство в частині визнання спроможності громад, переходу на прямі міжбюджетні відносини.

    За місяць об’єднавчі процеси в селах значно активізувалися. Так, подали документи на призначення виборів до ЦВК за цей час 5 громад. Всього очікують на призначення виборів у жовтні вже 10 громад. У 8 створено робочі групи. Ще 4 отримали позитивні висновки ОДА про відповідність законодавству. Загалом же в області вже функціонують 26 ОТГ.

    – Хочемо, щоб з 2019 року на прямі міжбюджетні відносити з державою у нас перейшло максимальне число спроможних ОТГ, – наголошує заступник голови ОДА. – Робимо акцент саме на спроможних, тих, хто зможе працювати самостійно прибутково. Крім того, в доопрацьованому плані враховували й приєднання до вже діючих тергромад. Виявили таке бажання чимало сільських рад.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь