A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Застосування положень Конвенції про правову допомогу і правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах від 22.01.1993 року в частині надання правової допомоги

Дата: 23.01.2018 10:15
Кількість переглядів: 698

Фото без опису

    Витребування різних документів про державну реєстрацію актів цивільного стану (повторних свідоцтв, довідок) із ближнього зарубіжжя є буденним питанням для громадян і повсякденною працею для співробітників відділів державної реєстрації актів цивільного стану. І не важливо, що ми говоримо на різних мовах, що у нас різні релігії, звичаї, незважаючи на свою несхожість, люди прагнуть до одного і того ж, хочуть радіти, закохуватися, одружуватися, народжувати дітей - і отримувати при цьому державні документи.

    Пріоритетним напрямком роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану є допомога людям у вирішенні життєвих проблем.

    Порядок надання правової допомоги та витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану є актуальним, особливо для держав колишнього Радянського Союзу. Для врегулювання цього питання Україною підписано з багатьма державами та ратифіковано договори про правову допомогу та правові відносини у цій сфері. Порядок надання правової допомоги щодо витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану, зокрема, між державами - членами СНД, врегульовано Конвенцією про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, підписаного 22.01.1993 року у м. Мінську, в редакції Протоколу до неї 1997 року та міжнародними договорами у зносинах з іншими іноземними державами.

    Останнім часом стають актуальними питання щодо витребування витягів про державну реєстрацію актів цивільного стану, свідоцтв для отримання різних видів допомоги, вирішення пенсійних та спадкових справ. Так, протягом 2017 року на виконання Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах 1993 року в редакції Протоколу до неї 1997 року до відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області надійшло 553 прохання про витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану. Значна частина звернень надходить від громадян Російської Федерації, Білорусії, Казахстану, Азербайджану, Вірменії, Узбекистану. В рамках виконання частини другої статті 14 Конвенції протягом 2017 року до відділів державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Черкаській області звернулось 486 громадян України щодо витребування документів про державну реєстрацію актів цивільного стану .

    Незалежно від того, громадянами яких країн ми являємося, всі ми маємо рівне право на витребування документів про реєстрацію актів цивільного стану від відділів реєстрації актів цивільного стану інших держав.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь