A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Державна служба зайнятості пропонує нові послуги для населення, котрі покращать працевлаштування

Дата: 24.03.2017 10:04
Кількість переглядів: 1303

Фото без опису

    На сайті Державної служби зайнятості (www.dcz.gov.ua), починаючи з цього року, почав діяти новий сервіс - "Електронна черга реєстрації безробітних". Відтепер користувачі сайту можуть дистанційно, а саме через рубрику "Електронні послуги", записатися на прийом до спеціаліста будь-якого центру зайнятості, обравши мету, дату та годину візиту. Таким чином, особа може зарезервувати час на прийом до фахівця, з метою працевлаштування або отримання консультації з тимчасової зайнятості, вибору фаху, професійного навчання чи з юридичних питань.

    Це не єдина послуга служби зайнятості, що надається в режимі онлайн. Зокрема, на каналі Черкаського обласного центру зайнятості у мережі YouTube (https://www.youtube.com/channel/UC08rdPr9 СОFХбWzsТR4есІА) і на офіційній веб-сторінці центру (http://www.dcz.gov.ua/chk/control/uk/index) для роботодавців сформований і постійно оновлюється каталог відеорезюме безробітних, у якому вже нараховується 80 самопрезентацій. Також діє база відео вакансій та презентацій роботодавців, завдяки яким пошуковці роботи мають змогу обрати різні варіанти працевлаштування й детально ознайомитися з напрямками діяльності та специфікою виробництва 40 підприємств і організацій Черкащини. Окрім того, з метою оперативного укомплектування вакансій, в центрах зайнятості організовуються онлайн співбесіди за допомогою скайп-зв'язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його.

    Впровадженні інновації це лише частина стратегії модернізації служби зайнятості. Уже незабаром запрацює новий сайт Державної служби зайнятості, до розробки концепції якого долучилися найкращі міжнародні експерти, у тому числі - представники МОП і ООН. Він буде найбільшим майданчиком для пошуку претендентів на роботу в Україні, адже дозволить створювати інтерактивні профілі користувачів та особисті веб-кабінети, і покликаний супроводжувати кар'єру людини протягом усього життя.

    Водночас, триває робота щодо створення Всеукраїнського кадрового резерву служби зайнятості, тобто нової онлайн технології швидкого пошуку і добору кадрів за запитами роботодавців. Інновація сприятиме працевлаштуванню та побудові професійної кар'єри, не лише студентської молоді і випускників навчальних закладів, а й іншим категоріям населення. Також передбачатиме профорієнтацію, професійну діагностику, в режимі онлайн, і дистанційне навчання потенційних працівників, відповідно до потреб ринку праці.

 

Провідний фахівець з профорієнтації відділу

надання соціальних послуг Чорнобаївського РЦЗ

Оксана Давиденко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь