A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулося засідання робочої групи по наповненню зведеного бюджету Чорнобаївського району

Дата: 03.07.2018 09:55
Кількість переглядів: 867

Фото без опису

    26  червня під керівництвом голови Чорнобаївської РДА Сергія Джоболди відбулося перше засідання робочої групи по наповненню зведеного бюджету Чорнобаївського району.

    Робоча група створена для координації діяльності органів місцевого самоврядування, фінансових та контролюючих органів, підприємств, установ та організацій, спрямованої на повноту мобілізації податків та зборів до зведеного бюджету, визначення спільних заходів стосовно пошуку додаткових джерел для їх наповнення. До її складу увійшли начальник Чорнобаївського відділення Золотоніської ОДПІ ГУДФС у Черкаській області, начальник відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області, начальник Чорнобаївського відділення Золотоніського відділу ГУ Національної поліції України  в Черкаській області та начальники управлінь райдержадміністрації.

    На першому засіданні розглянули два питання: проведення перевірок дотримання земельного законодавства при використанні земельних ділянок, розміщених в адміністративних межах  Чорнобаївського  району, та причини зменшення надходження по платі за землю до місцевих бюджетів району.

    Як зазначив Сергій Джоболда, реальними резервами наповнення бюджетів органів місцевого самоврядування є ефективне використання земельних ресурсів.

    - За умови визначення орендної плати за землю на рівні 8% додатково бюджет району отримав би понад 17 млн грн. У районі діють договори оренди земель сільськогосподарського призначення, ставка орендної плати по яких всупереч п.288.5 ст.288 Податкового кодексу України визначена у розмірі нижче 3% нормативної грошової оцінки. Тож необхідно продовжити роботу по перегляду договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення в частині збільшення ставок, - запропонував Сергій Миколайович.

    Начальник відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області Юрій Петренко поінформував, що складено план перевірок дотримання земельного законодавства при використанні земельних ділянок, розміщених  в адміністративних межах  Чорнобаївського  району. На даний час перевірками охоплено чотири сільські ради. Під час перевірок виявлено, що 40 га землі використовуються з порушенням. Тож працівниками управління  виписано приписи з вимогою усунути виявлені порушення протягом одного місяця. При цьому нараховано штраф за шкоду, що заподіяна на земельних ділянках, у сумі 77,2 тис. грн. Кошти вже надійшли до бюджету. У ІІІ кварталі заплановано здійснити ще дві такі перевірки.

    Начальник Чорнобаївського відділення Золотоніської ОДПІ ГУДФС у Черкаській області Людмила Рожко поінформувала, що за січень-травень 2018 року до місцевих бюджетів району надійшло 15813,5 тис. грн плати за землю з юридичних осіб, в тому числі земельного податку 398,5 тис. грн, орендної плати 15415,0 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження плати за землю з юридичних осіб зросли на 38,5 тис. грн. Надходження зросли за рахунок збільшення земельного податку на 162,7 тис. грн, в той же час надходження орендної плати за землю зменшились на 124,2 тис. грн.

    За результатами проведеного засідання вирішено створеній робочій групі спільно з  інспекторами відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру в Черкаській області проводити роботу по перевірці дотримання земельного законодавства при використанні земельних ділянок. А в разі виявлення порушень земельного законодавства направляти матеріали засідань робочої групи для проведення перевірок до Головного управління ДФС у Черкаській області.

    Під час засідання також виступила начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Алла Бука, яка запропонувала запросити на наступне засідання робочої групи орендарів, які орендують господарські двори  менше  ніж за 3% орендної плати. А начальник Чорнобаївського відділення поліції Золотоніського відділу поліції ГУ Національної поліції України  в Черкаській області Олег Бриндак запропонував залучати працівників поліції до проведення перевірок по питанню використання земель.

    Спільно управлінню агропромислового розвитку райдержадміністрації та відділу у Чорнобаївському районі Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області доручили визначити господарства, які орендують землі в межах 3% та запросити на наступне засідання комісії керівників даних господарств.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь