A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Питання забезпечення населених пунктів району транспортним сполученням та пільгового перевезення на контролі у влади

Дата: 08.06.2017 17:14
Кількість переглядів: 1054

        Фото без опису

    8 червня голова райдержадміністрації Сергій Джоболда провів засідання робочої групи райдержадміністрації з питань приведення у відповідність до вимог чинного законодавства пасажирських  перевезень за участі представників перевізників Анатолія Пандаса, Тамари Синьоок, Олександра Замани, голови громадської організації «Спілка воїнів АТО «Черкащани» Миколи Костенка та депутата районної ради Анатолія Городничого.

    На засіданні піднімались питання забезпечення населених пунктів району транспортним сполученням та пільгового перевезення окремих категорій населення.

Фото без опису

    На даний час пасажирські перевезення взагалі відсутні в 4 населених пунктах: с. Коврай, с. Мохнач, с. Савківка, с. Нове Життя та с. Тарасівка.

    З 2013 року повноваження щодо організації пасажирських перевезень на приміських маршрутах перейшли до районної державної адміністрації, яка неодноразово оголошувала конкурси з перевезення пасажирів по маршрутах, де немає перевезень, проте заяв на участь у конкурсі від  перевізників не надходило.

    В цьому році райдержадміністрацією проведено конкурс з перевезення пасажирів на приміський маршрут Хрестителеве – Іркліїв, на якому розпочато рух з 10 березня 2017 року.

    До цього часу не розпочато перевезення на маршруті Черкаси - Нове Життя, конкурс на який проведено Черкаською облдержадміністрацією 26.12.2017 та заключено договір з ПП Іваном Синьооком. З цього питання представники райдержадміністрації неодноразово зверталися до Черкаської обласної державної адміністрації, перевізника та різних інстанцій. І на сьогодні перевізник не готовий розпочати перевезення.

    З 2016 року компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян віднесено до видатків місцевих бюджетів. Оскільки, на державному рівні відсутня єдина методика нарахування компенсаційних виплат перевізникам за перевезення пільгових категорій, в районі рішенням Чорнобаївської ради від 31.03.2016 № 5-4/VІІ затверджено Порядок забезпечення пільгових категорій населення Чорнобаївського району пільгами на проїзд в межах району, яким передбачено перевезення 3 рази в тиждень (вівторок, середа, четвер), але не більше 15 пільговиків в автобусі.

    З 17 січня 2017 року перевезення пільгових категорій здійснювалось перевізниками Світланою Пандас, Анатолієм Пащенком та Іваном Синьооком.

    Після проведення конкурсів на перевезення пасажирів на маршрутах Хрестителеве-Іркліїв та Черкаси-Чорнобай ч/з Крутьки, Мельники, Журавлине перевізниками ПП «Медіт-сервіс» та ПП Сліпощон також заключено договори про компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян на автобусних маршрутах загального користування відповідно з 7 та 10 березня 2017 року.

    ПрАТ «Чорнобаївське АТП 17149» з 28.03.2017 року розпочато пільгове  перевезення на маршруті Красенівка – Черкаси.

    Через велику кількість пільговиків на маршрутах Анатолія Пащенка розподілено перевезення пільгових категорій по селах, зокрема:

щовівторка:  Жовнино, Вереміївка, Кліщинці;

щосереди: Тимченки, Москаленки, Першотравневе;

щочетверга: Васютинці, Придніпровське, Іркліїв, Великі Канівці, Малі Канівці.

    Для уникнення перевантаження на маршруті Красенівка-Черкаси теж визначено дні перевезень по селах: Красенівка – вівторок, Комінтерн - середа, Богодухівка - четвер.

    В цьому році на перевезення пільгових категорій виділено 300 тис. грн. з районного бюджету  та надано 202 тис.грн. субвенції сільськими радами.

    Надали субвенції на відшкодування за перевезення пільгових категорій Богодухівська, Васютинська, Вереміївська, Веселохутірська, Жовнинська, Кліщинська, Комінтернівська,  Крутьківська, Лихолітська, Лящівська, Мельниківська, Москаленківська, Ревбинська, Старокаврайська, Тимченківська, Франківська, Хрестителівська сільські ради та Чорнобаївська селищна рада.

    Через несвоєчасне проведення сесії районної ради були проблеми із проплатою за перевезення пільгових категорій. Лише в травні перевізники змогли отримати відшкодування за перевезення пільгових категорій. На сьогодні перевізникам за січень-квітень перераховано  269,1 тис.грн., також погашено і заборгованість державного бюджету по пільгових перевезеннях за 2015 рік за рахунок місцевого бюджету в сумі 175,1 тис.грн.

    З 1 травня ПП Синьоок та ПП Пандас не заключили договори на відшкодування за перевезення пільгових категорій.

    В зв’язку із недосконалістю діючого Порядку забезпечення пільгових категорій населення району пільгами на проїзд в межах району потребувалося внести зміни до Порядку.

    Оскільки Порядок є регуляторним актом, в газеті Світлий шлях 5.05.2017 року опубліковано проект рішення, аналіз регуляторного впливу проекту та протягом місяця приймалися пропозиції і зауваження. Пропозиції і зауважень не надійшло.

    Також проект направлено в Державну регуляторну службу України для надання пропозицій щодо удосконалення проекту відповідно до принципів державної регуляторної політики, який отримано 10.05.2017 року.

    За підсумками проведення засідання робочої групи прийнято рішення рекомендувати перевізникам Анатолію Пандасу, Івану Синьооку відновити перевезення пільгових категорій та заключити договори на компенсацію за перевезення пільгових категорій та ПрАТ «Чорнобаївське АТП 17149» на маршруті Черкаси-Оржиця.

    Спільно з перевізниками прийнято рішення про ведення перевізниками відомостей фактичної кількості пільговиків по кожному маршруту для подальшого заповнення розрахунків на відшкодування.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь