A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

З початку року послугами центру зайнятості скористались 25 демобілізованих учасників АТО

Дата: 03.07.2018 09:29
Кількість переглядів: 501

Фото без опису

    Про ситуацію на ринку праці Чорнобаївського району та основні напрями й пріоритети діяльності у 2018 році розповів сьогодні, 2 липня, під час апаратної наради райдержадміністрації директор Чорнобаївської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості Сергій Пасічник.

    Протягом року до служби зайнятості звернулось 518 осіб, всього послугами служби зайнятості скористалось 1271  особа. Протягом січня-червня 2018 року професійне навчання за направленням філії проходило 183 безробітних, що становить 96,3% до обсягів минулого року. Тимчасову зайнятість шляхом залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру забезпечено 381 особі, що на 151 особу  більше ніж у  минулому році. За 6 місяців 2018 року укладено 15 договорів на проведення громадських робіт. На їх  фінансування з коштів Фонду використано 49,9 тис. грн.

    За словами Сергія Пасічника, допомогу по безробіттю протягом року отримали 1177 безробітних. З 01.01.2018 року мінімальний розмір допомоги становить 544 грн. без урахування страхового стажу та 1440 з урахуванням страхового стажу. Максимальний розмір допомоги по безробіттю становить 4 прожиткові мінімуми, а саме 7048 грн.

    Вже кілька років актуальним питанням для служби зайнятості є питання працевлаштування демобілізованих учасників АТО. З початку 2018 року послугами  центру зайнятості скористались 25 осіб з числа демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО. Всі вони отримали необхідні  послуги. Допомогу по безробіттю призначено 21 особі даної категорії. На сьогодні на обліку також перебуває 5 внутрішньо переміщених осіб, 1 особу працевлаштована, 3 особи залучено до тимчасової зайнятості.

    За 2018 рік послугами служби зайнятості скористалась 84 особи з обмеженими фізичними можливостями. Працевлаштування забезпечено 27 безробітним, 10 осіб проходили професійне навчання, до громадських робіт та робіт тимчасового характеру було залучено 48 осіб. Станом на сьогодні на обліку перебуває 41 особа даної категорії.

    Відповідно до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль на сьогодні  центр зайнятості надає можливість тимчасового працевлаштування в галузі будівництва для кваліфікованих українських працівників.

    Серед основних пріоритетів та завдань служби зайнятості на 2018 рік, Сергій Пасічник виділив декілька важливих напрямків: робота щодо співпраці з роботодавцями району з метою отримання більш повної інформації про наявні вільні робочі місця; щодо співпраці з сільськими радами та об’єднаними територіальними громадами по виділенню коштів та залучення безробітних до оплачуваних громадських робіт з благоустрою населених пунктів та надання допомоги при оформленні документів на субсидії.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь