A A A K K K
для людей з вадами зору
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

«Децентралізація надала нові розвиткові інструменти», – очільник області на Раді регіонального розвитку

Дата: 22.03.2017 09:24
Кількість переглядів: 1010

Фото без опису

    Об’єднані громади конкурентно виграють на Черкащині. Про це в коментарі журналістам сказав очільник області Юрій Ткаченко на Раді регіонального розвитку. Вона відбулася напередодні в Києві під головуванням Президента України Петра Порошенка.

    На п’ятому засіданні Ради регіонального розвитку розглядали питання децентралізації. Зокрема, в освітній і медичній сферах. А також ішлося про розвиток інфраструктури.

    – Президент України і Прем'єр-міністр чітко окреслили курс нашої країни, яким ми впевнено рухаємося, – зауважив голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко. – Ключове – це децентралізація, яка щодалі поширюється на різні сфери. Вона надає нашим громадам нові розвиткові інструменти. І тут важливо дійти до кожного керівника села чи міста й переконати, що, зволікаючи, можна конкурентно програти. Узяти нашу Білозірську ОТГ, що першою у країні об’єдналася. Позмагатися з нею тепер мало хто може: там збудували житло для лікарів, є свій ЦНАП, ремонтують дороги тощо. Тобто роблять усе те, що роками не мали змоги. Ресурс на розвиток інфраструктури ця громада отримала від держави – без посередників. Загалом власні ресурси наших громад-об’єднавців зросли втричі, а доходи бюджетів із трансферами – всемеро.

    Також очільник області розповів про проекти, що реалізують на Черкащині у сфері освіти й медицини. Він наголосив, що головним пріоритетом є наближення якісних послуг до людей.

    – Ми працюємо над створенням інноваційних і опорних шкіл, – пояснив Юрій Ткаченко. – Ідеться і про сучасне обладнання, і про мотивацію вчителів, і про їхнє перенавчання. Якщо брати медицину, то тут працюємо над комфортними умовами в медзакладах, оновленням обладнання та самої системи надання послуг. І задля найкращого результату потрібна консолідація зусиль і співпраця на різніх рівнях.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь