A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

На нараді в райдержадміністрації розглянуто питання профілактики та лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД

Дата: 12.09.2018 08:56
Кількість переглядів: 759

    Станом на 01.09.2018 р. в районі на «Д» обліку перебуває 64 особи з діагнозом ВІЛ-інфекція, з них 16 осіб зі СНІДом. За 8 місяців 2018 року вперше виявлені інфіковані 4 особи, смертність - відсутня.

    – Антиретровірусну терапію на базі кабінету «Довіра» Чорнобаївської ЦРЛ отримує 54 особи, 1 дитина - у Центрі СНІДу. Забезпечення препаратами для APT надається з трьох джерел: державний бюджет, Глобальний фонд X раунд, PEPFAR. За рахунок державного бюджету APT отримує 26 осіб, Глобального фонду X раунд - 9 осіб, PEPFAR - 19 осіб, – зазначає в.о. головного лікаря Чорнобаївської ЦРЛ Сергій Чуба.

    Обстеження на ВІЛ інфекцію проводиться згідно наказу №415 від 19.08.2005 року добровільно, безкоштовно, анонімно із заповненням згоди пацієнтом.

    На всі дільничні амбулаторії та лікарні, всім районним спеціалістам надані коди обстеження і перелік захворювань по клінічних показниках.

    Для вагітних та членів їх сімей проводяться заняття з профілактики ВІЛ-інфекції. При виявленні ВІЛ-інфікованих вагітних, проводиться АРІ згідно протоколу. Народжені діти від ВІЛ-інфікованих матерів теж отримують профілактичне лікування, 28 днів з першого дня. Станом на 01.09.18 4 дітей знаходиться у стадії підтвердження.

    Здійснюється закупівля молочних сумішей для штучного вигодовування немовлят у пологовому відділенні та після пологів. На даний момент в районі 2 дітей, які народжені від ВІЛ- інфікованих матерів та отримують безкоштовне харчування.

    За 8 місяців 2018 року 100% обстежуються флюорографічно та отримують скринінгові анкети, для виявлення людей, що потребують обстеження на туберкульоз, всі ВІЛ-інфіковані пацієнти, які перебувають на обліку у кабінеті «Довіра».

    Вся донорська кров та її компоненти 100% обстежуються на ВІЛ-інфекцію.

    Медичними працівниками постійно проводиться роз’яснювальна санітарно-просвітницька робота щодо профілактики ВІЛСНІДу. Ведеться відповідна документація на випадок інфікування медичного працівника.

    Посилено контроль за виконанням заходів, направлених на попередження передачі ВІЛ інфекції від матері до дитини. За 8 місяців 2018 року проведено 256 бесід, прочитано 3 лекціі.

    Кожен квартал переводяться ВІЛ-інфіковані пацієнти, які отримують антиретровірусні препарати на базі Черкаського Обласного Центру Профілактики та Боротьби зі СНІДом до Чорнобаївської ЦРЛ. Кабінет «Довіра» та маніпуляційний кабінет 100% оснащений необхідною апаратурою. Прийом ВІЛ-інфікованих пацієнтів введеться безпосередньо в кабінеті «Довіра». Вчасно проводиться видача антиретровірусних препаратів та лабораторний моніторинг ефективності лікування таких пацієнтів (вірусне навантаження, С04 лімфоцити, опортуністичні інфекції). Активно використовується в роботі медична інформаційна система МІС-ВІЛ."

    Медичні працівники кабінету «Довіра» пройшли додаткове навчання на базі «Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМИ України» за темою: «Резистентність ВІЛ до антиретровірусних препаратів, їх моніторинг» та «Нові стратегії в сучасних клінічних рекомендаціях АРТ дорослих та підлітків».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь