A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

З системою Prozorro в області заощадили понад 100 млн грн

Дата: 24.02.2017 08:37
Кількість переглядів: 622

    Кількість торгів у Prozorro на Черкащині поступово збільшується. В минулому році, з початку дії Закону України «Про публічні закупівлі», за 5 місяців оголошено близько 7 тисяч тендерів, тоді як лише за 2 місяці цього року – 4,18 тисяч тендерів, повідомив заступник голови Черкаської ОДА Ярослав Березань.

    – За час дії системи електронних публічних закупівель Prozorro на Черкащині, маємо понад 100 млн грн економії, – говорить Ярослав Березань. – Нині «прозорою» системою користуються все більше замовників області. Аналізуючи результативність бачимо, що на деяких закупівлях можна заощадити подекуди більше 50 % від ціни. Нещодавній приклад перемоги, який навів перший заступник міністра Мінекономрозвитку Максим Нефьодов щодо закупівель Черкаського водоканалу свідчить, що заощадити можна навіть понад 70 %. У середньому ж економія завдяки електронним торгам становить 10-15 %. Кількість підприємців, які бажають співпрацювати з державою, зростає. Тож замовники, зрозуміло, мають все ширший вибір та більше можливостей для заощадження бюджетних коштів. 

    Станом на сьогодні через систему Prozorro в області оголошено 12,62 тисяч закупівель на понад 9 млрд грн. Із них вже завершено 9,98 тисяч торгів. Найбільшу питому вагу, а це 50,3 %, становлять закупівлі робіт. Їхня очікувана вартість 4,54 млрд грн. На товари припадає 33,7% тендерів, на загальну суму 3,01 млрд грн, послуги – 16,3 % (1,47 млрд грн).

    Найбільшу кількість тендерів оголошено структурними підрозділами Черкаської ОДА, та їх підпорядкованими установами.

    Відзначимо, профільний Департамент ОДА продовжує надавати роз’яснення розпорядникам коштів області щодо проведення допорогових державних закупівель через електронну систему. А також постійно співпрацює з  підприємцями, громадськими організаціями та журналістами. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь