A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

В області продовжується набір на службу за контрактом

Дата: 27.01.2017 08:37
Кількість переглядів: 840

    Близько 300 черкащан планують набрати на службу за контрактом до Збройних Сил України. Таке планове завдання стоїть перед Черкащиною у першому кварталі цього року, розповів заступник обласного комісара Олег Захаренко.

    Він відзначив, що з-поміж пріоритетних завдань відбору на службу є, передовсім, комплектування бойових військових частин.

    – Всі кандидати, не залежно від того, чи вже проходили вони військову службу або перебували в зоні проведення АТО, направляються до навчальних центрів, – пояснив Олег Захаренко. – Тут, з огляду на рівень підготовки за військовою спеціальністю та досвід служби кандидата, визначають його термін навчання, аби в подальшому направити до військової частини. Тобто, чим більший досвід військової служби, тим менший термін навчання у навчальному центрі.

    Заступник обласного комісара зауважив, що нині Збройні Сили потребують медичних працівників для мобільних польових шпиталів.

    – На проходження служби на бойових посадах жінки, які планують укласти контракт із ЗСУ, обов’язково повинні мати письмову згоду від командира військової частини, – наголосив Олег Анатолійович. – Водночас, для кандидатів, які хочуть проходити військову службу у високомобільних десантних військах чи частинах спецпризначення Сил спеціальних операцій, встановлено вікове обмеження до 35 років.

    Також з цього року, за його словами, збільшена додаткова винагорода за перебування в зоні проведення АТО. Залежно від специфіки виконання завдань військовослужбовцем, вона становитиме від 2400 до 6000 тисяч гривень. Районними держадміністраціями розглядається можливість одноразової виплати-заохочення у разі підписання контракту на проходження служби у ЗСУ.

    Крім того, рішенням вищого військового керівництва визначено терміни перебування військових частин у зоні проведення АТО. У середньому це близько 6-ти місяців. Після чого проводиться ротація, аби особовий склад відпочив та відновив боєздатність. Також військовослужбовцям надаються обов’язкові відпустки терміном 30 діб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь