A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Чорнобаївська районна державна адміністрація
Черкаська область, Чорнобаївський район

Відбулось засідання комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини

Дата: 27.04.2017 16:35
Кількість переглядів: 775

    На засіданні комісії районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини, яка відбулася 27 квітня під головуванням голови райдержадміністрації Сергія Джоболди розглянуто 11 питань. Всі питання порядку денного були ретельно вивчені працівниками служби у справах дітей державної адміністрації. У ході засідання було заслухано заявників та запрошених та членів комісії, які брали  участь у обговоренні та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

    Два питання стосувалися надання дозволу органу опіки та піклування на продаж житлових будинків та земельних ділянок, користувачами та співвласниками яких є неповнолітні діти, на що служба у справах дітей Чорнобаївської райдержадміністрації задовольнила прохання заявників.

    Питання надання дозволу органу опіки та піклування на дарування житлового будинку та земельної ділянки користувачами яких є неповнолітні діти комісія теж задовольнила, оскільки після вчинення відповідного правочину права дітей не будуть порушені та вони будуть  забезпечені житлом.

    По питанню продовження терміну перебування малолітніх дітей в КЗ «Черкаський обласний спеціалізований будинок дитини» Черкаської обласної ради комісія вирішила продовжити термін перебування до 6 місяців, а також попередили громадянку про те, що службою у справах дітей будуть готуватись матеріали щодо позбавлення матері батьківських прав щодо двох дітей, та батька щодо однієї дитини, в разі не створення належних умов для виховання дітей.

    По п’ятому питанню про невиконання батьківських обов’язків громадянами щодо трьох малолітніх дітей було вирішено взяти дану сім’ю на облік з причини ухилення батьків  від виконання своїх обов’язків з виховання дитини, а в разі зловживання ними спиртних напоїв та порушення прав дітей порушити питання щодо позбавлення їх батьківських прав, а також взяти сім’ю під соціальний супровід та щоденний контроль.

    По питанню можливості призначення піклувальником громадянку над дитиною, позбавленою батьківського піклування комісією буде підготовлений висновок. Питання взяте на контроль до його повного виконання.

    Щодо доцільності позбавлення батьківських відносно малолітньої дитини комісією було вирішено підготувати висновок органу опіки і піклування про доцільність позбавлення її батьківських прав.

    По закінченню засідання комісією були розглянуті та затверджені подання районного Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді  про доцільність взяття під соціальний супровід сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах та доцільність припинення соціального супроводу сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах. Комісія районної державної адміністрації з питань захисту прав дитини також затвердила індивідуальний план соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

    З кожного питання прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей й взяті на контроль до їх повного виконання.

 

За інформацією відділу організаційної роботи,

інформаційної діяльності та звернень громадян

апарату райдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь